PCA

aardappelen

Inside Aardappelen

Aardappelen maken kilo's, sortering mag grover

Er zitten grote verschillen in aardappelopbrengst tussen de percelen in België. Dat blijkt uit de tweede proefrooiing van Fontane en Challenger van het Belgische Proefcentrum voor de aardappelteelt (PCA).
17 Augustus 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Vroege aardappelen maken nog kilo's net voor de oogst

De vroege aardappelen groeien hard. De percelen Amora en Anosta die gevolgd worden door het Belgische Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) zijn de afgelopen dagen respectievelijk 700 en 600 kilo per dag per hectare gegroeid. In de proefrooiingen komen de opbrengsten nu op of boven het meerjarige gemiddelde.
11 Augustus 2021
aardappelen af land fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Vroege aardappelen lopen nog achter op gemiddelde

De vroege aardappelen maken een inhaalslag wat betreft de groei. De opbrengsten in de proefrooiingen proefcentrum voor de aarappelteelt (PCA) blijven nog wel achter op het meerjarige gemiddelde.
28 Juli 2021
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Vroege Belgische aardappel heeft nog wat in te halen

Het Belgische proefcentrum voor de aardappelteelt (PCA) heeft de resultaten van de eerste proefrooiing van het vroege ras Amora bekendgemaakt. De ontwikkeling blijft achter op het langjarige gemiddelde, maar de groei zit nog wel in het gewas.
7 Juli 2021
financieel grafiek beurs

Inside Aardappelen

Belgische notering PCA weer in dubbele cijfers

Het Belgische PCA/Fiwap noteert voor het eerst sinds tijden weer dubbele cijfers voor fritesaardappelen. Is dit een voorbode van een verdere prijsstijging of slechts een tijdelijke opleving?
4 Mei 2021
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Inside Aardappelen

Driekwart aardappelen in schuur België op contract

De Belgische aardappelvoorraad wordt door het PCA geraamd op 1,77 miljoen ton. Daarmee is de voorraad ongeveer gelijk aan die in april 2020. In vergelijking met het vijfjarig gemiddelde is de voorraad 20% groter. De voorraad is redelijk gelijk verdeeld tussen Vlaanderen met 47% van de voorraad en Wallonië met 53%.
13 April 2021
aardappelen poten

Inside Aardappelen

Belgen telen fors minder aardappelen

Het Belgische Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) verwacht dat het aardappelareaal in Vlaanderen flink krimpt dit seizoen. De organisatie heeft begin april een enquête gehouden onder 128 aardappeltelers over hoeveel aardappelen ze gaan poten en welke rassen.
13 April 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Grote aardappelvoorraad België, stemming toch vast

In België zijn in de periode na de oogst tot 1 februari circa 1,7 miljoen ton aardappelen afgeleverd, zo meldt het PCA/Fiwap na een voorraadinventarisatie bij telers. Opvallend is wel dat er veel minder vrije aardappelen in voorraad liggen.
10 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden