Poten

aardappelen aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Poten aardappelen vlot naar de eindstreep

Het stabiele, droge weer heeft ervoor gezorgd dat de meeste aardappelen begin mei gepoot zijn. Voor het aanfrezen van de ruggen is dit droge weer juist een probleem. Telers grijpen noodgedwongen naar het beregeningshaspel om vocht in de rug te houden.
10 Mei 2022
Gewastour 2022 aardappelen poten

Gewastour aardappel - week 17

Aardappelpoten wordt gehinderd door droogte

De aardappeltelers van de Gewastour maken vaart met het poten van de aardappelen, maar ook dit seizoen gaat het niet vanzelf.  De droogte speelt een grote rol en hindert de snelheid waarmee kan worden gepoot. 
29 April 2022
rijpaden aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Aardappelpoten maakt flinke inhaalslag

In de tweede helft van april is het aardappelen poten flink op stoom gekomen bij ideale omstandigheden. Het poten loopt misschien nog wat achter op het meerjarig gemiddelde, maar gewassen gaan nu vlot de grond in. Gezien de weersomstandigheden kan het meeste deze maand nog worden gepoot.
27 April 2022
Gewastour 2021 aardappelen poten

Gewastour aardappel - week 12

Eerste Innovators zitten in al de ruggen

Terwijl de meeste aardappeltelers nog druk in de weer zijn met andere teelten, heeft Jacco van Liere in Dronten gisteren (donderdag 24 maart) de pootmachine al uit het vet gehaald. De akkerbouwer en deelnemer aan de Boerenbusiness Gewastour heeft de eerste Innovators in de ruggen liggen.
25 Maart 2022
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 24

Aardappelpootdata 2021 lopen enorm uiteen

De aardappelpootdata van de Boerenbusiness Gewastour 2021 lopen ver uit elkaar: De eerste percelen vormen al knollen en het laatste perceel moet zelfs nog gepoot worden. De verschillen in pootdata zijn ook regionaal erg groot.
17 Juni 2021
aardappelen Gewastour2020 opkomst

Gewastour Aardappel - week 22

Aanfrezen ook na opkomst goed mogelijk

Nu de temperatuur omhoog gaat en het hard droogt, krijgen telers eindelijk weer de kans om het land op te gaan. Dat moest ook wel, want veel aardappelen staan boven terwijl deze niet zijn aangefreesd. Hoe gaan aardappeltelers daar mee om?
1 Juni 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 20

Groei aardappelen loopt achter

Waar normaal gesproken de aardappelen halverwege mei doorbreken, is dat dit jaar niet het geval. De koude periode van april en mei laat duidelijk zijn sporen zien op de aardappelpercelen. De groei is erg traag en telers vragen zich af hoelang dit weer nog gaat duren.
17 Mei 2021
waterschade

Nieuws Weer

Kletsnatte maand pest landwerkzaamheden

Op veel plekken wordt mei een behoorlijk natte maand met de dubbele hoeveelheid neerslag van het gemiddelde. Wie wil zaaien, poten of maaien moet de momenten tussen de buien door stelen. Noord-Nederland en het Groene Hart kregen de meeste neerslag te verduren.
17 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden