Argentinië

rundvlees varkensvlees

Nieuws Rundvlees

Flinke dip in Argentijnse export van rundvlees

De export van rundvlees uit Argentinië is in oktober met 30,9% gedaald, in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. Ook ten opzichte van vorige maand is een afname in het exportvolume (-25%) zichtbaar. Een stijging van de prijzen in de belangrijkste markten, zoals China en de Europese Unie, heeft het waardeverlies wel beperkt.
10 December 2021
stier Argentinië

Nieuws Vlees

Argentijns rundvlees kan wereldmarkt weer op

Argentijnse vleesverwerkers hebben met de nationale regering een akkoord gesloten over het gedeeltelijk hervatten van de rundvleesexport. De exportstop werd een maand geleden door de regering ingevoerd om de stijgende prijzen voor rundvlees te beteugelen. De verwerkers vreesden dat de ban werd verlengd.
17 Juni 2021
koeien

Nieuws Melk

Zuivelsector Argentinië staat flink onder druk

De financiële positie van melkveehouders in Argentinië is er de afgelopen maanden flink op achteruit gegaan, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).  Melkveehouders kampen veelal met negatieve marges die worden veroorzaakt door stijgende voerkosten en binnenlandse prijscontroles.
4 Juni 2021
stop

Nieuws rundvlees

Argentinië wil door inflatie exportverbod rundvlees

De Argentijnse overheid is voornemens de export van rundvlees tijdelijk te verbieden. De reden daarvoor is de alsmaar voortdurende stijging van de (vlees)prijzen in het land. Om de stijging een halt toe te roepen wordt er nu gedacht aan ingrijpende maatregelen. De kosten voor levensonderhoud voor consumenten zouden op dit moment bijna 50% hoger liggen dan een jaar geleden.
19 Mei 2021
export Scheepvaart

Nieuws Vlees

Exportverbod voor 15 Argentijnse slachterijen

In Argentinië zijn 15 vleesproducenten van de exportlijst gehaald. Ze worden beschuldigd van het ontwijken van belastingen op de export richting het buitenland.
1 April 2021
gerst wintergerst

Inside Granen & Grondstof

China koopt na Franse nu ook Argentijnse gerst

Boeren in Argentinië zaaien dit jaar naar alle waarschijnlijkheid minder tarwe. Door de verwachte marktomstandigheden hebben ze in gerst een mooi alternatief gevonden. Dat is deels ingegeven vanwege vrees voor interventiemaatregelen van de overheid. Maar er is ook een goede graag naar voergerst op de wereldmarkt en dan met name uit China.
9 Maart 2021
export uien uienexport

Inside Uien

Brazilië onzekere factor voor uienexport

De uienoogst in het zuiden van Brazilië is in volle gang. De opbrengstraming in de belangrijkste productieregio Santa Catarina is naar beneden bijgesteld, maar is nog steeds fors. Dat kan impact hebben op de uienexport vanuit Nederland.
3 December 2020
financieel china yuan Chinese economie

Nieuws Varkens

China investeert groots in Argentijns varkensvlees

China gaat deelnemen aan een miljardeninvestering in de Argentijnse varkenssector. Met het geld wil het land de vleesproductie te verhogen om zo verzekerd te zijn van vlees. Dit meldt het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.
19 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden