Bedrijfsnieuws Rabobank

melk zuivel

Nieuws Rabobank

'Mondiaal tekort aan melk houdt hoge prijzen in stand'

De daling van de melkproductie in de 27 Europese landen en het Verenigd Koninkrijk zet dit jaar door. 'Hierdoor blijven er bijna geen zuivelproducten over voor de export. Het beperkte aanbod houdt ook de huidige melkprijs in stand', schrijven specialisten van Rabobank in een nieuw rapport.
8 Maart 2022
euro inflatie

Nieuws RaboResearch

Hogere kosten voor groot deel op bordje van boer

Supermarkten zijn en blijven terughoudend in het verhogen van consumentenprijzen. De oorlog in Oekraïne zorgt voor verdere opwaartse druk op veel grondstofprijzen. Een groot deel van de kostenstijgingen dreigen voor rekening te komen van de keten: voedselproducenten en boeren. Dat blijkt uit onderzoek van RaboResearch. 
4 Maart 2022
euro portemonnee inflatie

Nieuws Inflatiemonitor

Rabobank rekent op hogere inflatie

Rabobank verwacht dat de inflatie over heel 2022 hoger uitvalt dan eerder gedacht. De bank stelt haar inflatieprognose voor dit jaar naar boven toe bij tot 5,5%. Dat was eerder nog 4,2%. De oorlog in Oekraïne resulteert in hogere prijzen voor energie, voedsel en grondstoffen.
2 Maart 2022

Aangeboden door Rabobank

Zet in op een gezond verdienmodel voor de boer

Na een lange formatieperiode is het nieuwe kabinet nu echt aan de slag. Carin van Huët, directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank, vertelt waar de prioriteiten van het kabinet moeten liggen. Voor de bank staat voorop: een goed verdienmodel voor de boer en innovatie.
1 Maart 2022
banken financieel rabobank

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Nieuwe berekening maakt krediet boeren onzichtbaar

Het krediet dat Rabobank heeft uitstaan in de food- en agrisector is in 2021 met 8% gegroeid naar 102,9 miljard, maar het bedrag dat uitstaat bij Nederlandse boeren en tuinders daalde juist. Van €40,3 miljard in 2020 naar €35,7 miljard.
10 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Rabobank

'Varkensvleesproductie in Europa krimpt licht in 2022'

De varkensvleesproductie in de 27 landen van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk krimpt dit jaar met minstens 0,5%, zo voorziet Rabobank. De prijzen blijven in het eerste kwartaal van 2022 onder druk staan, omdat het aanbod eerst moet afnemen voordat de prijzen verbeteren. De verwachting is dat de import vanuit China verder daalt, met 10% tot 25% ten opzichte van afgelopen jaar.
27 Januari 2022
graanoogst tarweoogst wintertarwe tarwe - agri graan - agri

Nieuws Tarwe

Grootste tekort tarwemarkt in tien jaar stuwt prijs

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de grondstoffenmarkt komend jaar weer normaliseert. De huidige inflatie is niet van tijdelijke aard, zo verwacht Rabobank. Dit komt onder meer door de grote vraag en relatief kleine voorraden. Zo stevent de tarwemarkt af op het grootste tekort in bijna tien jaar tijd.
2 December 2021
supermarkt

Nieuws Voedselprijzen

Rabobank: 'Voedselprijzen blijven in 2022 hoog'

Rabobank voorziet dat de voedselprijzen in 2022 ook hoog blijven. De lastige weersomstandigheden in de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië – als gevolg van La Niña – zijn daar een van de redenen voor. Ook de stijgende inputkosten voor agrarisch ondernemers vormen een probleem in de beschikbaarheid van grondstoffen.
30 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden