RIVM

stal hittestress

Nieuws Mest

Van der Wal vliegt uit bocht met ammoniak top 100

De top 100 van grootste ammoniakuitstoters in Nederland, zoals die op 5 april is gepubliceerd door minister Van der Wal (Stikstofbeleid), klopt niet. Dit heeft directeur Charles Wijnker van het RIVM gemeld aan de Tweede Kamer. Er is gebruik gemaakt van een verkeerde rekenmethode.
6 April 2022
energie koeien biovergister

Analyse Stikstof

Stikstofbeleid raakt steeds meer verzand in chaos

Het stikstofbeleid wordt een steeds grotere chaos. Regels en begrenzingen worden achter elkaar onderuit gehaald. Afgelopen zomer werd de afkap van 25 kilometer ingesteld voor onder meer de emissie van wegverkeer. Milieuorganisatie MOB knabbelt daaraan en bij het RIVM blijkt dit ook niet altijd de grens. Ondertussen focussen Rijk en provincies nog bijna uitsluitend op uitstoot binnen de landbouw.
7 Februari 2022
grasoogst platteland

Nieuws Stikstof

RIVM: stikstofprobleem vraagt overmaat aan beleid

Een te zware focus op milieubeleid om lage kritische depositiewaarden (KDW's - berekend met via het programma Aerius) te bereiken, vraagt volgens het RIVM een overmaat aan nationaal beleid. Het kabinet wil juist zwaar inzetten op lagere depositie en ruimtelijke maatregelen in het landelijk gebied.
13 Januari 2022
vrachtvervoer

Nieuws Stikstof

25 kilometergrens kwam beleidsmakers beste uit

De depositiegrens van 25 kilometer, die het kabinet wel aanhouden voor emissies vanuit stallen en van het wegverkeer, berust op een keuze van een ambtelijke werkgroep, maar is niet per se de beste of wetenschappelijk gezien optimale optie.
31 December 2021
koeien natuur

Opinie Jaap Haanstra

Geniepig stikstofgevoelige natuur bijgeplust in Aerius

Stichting Agri Facts (STAF) is erachter gekomen dat er in het geniep heel veel stikstofgevoelige hexagonen zijn bijgetekend in Aerius. Natuurorganisaties zelf actualiseren de natuurkaart in Aerius, de provincie houdt zich daar niet mee bezig.
10 November 2020
Farmers Defence Force FDF

Nieuws Stikstofcrisis

'RIVM laat zich door overheid manipuleren'

Onder de rook van het RIVM kantoor in Biltse Rading richtte de FDF demonstratie vanmiddag zich niet in de eerste plaats op de wetenschappelijke medewerkers van dit instituut, maar op de overheid.
22 Juli 2020
koeien mist

Nieuws Stikstofbeleid

Stikstofcijfer landbouw blijft in nevelen gehuld

Hoeveel stikstof uit de Nederlandse landbouw daadwerkelijk neerslaat op de natuur blijft nog even in nevelen gehuld. De onderzoekers van het Mesdag Zuivelfonds zijn opnieuw gestart met het doorrekenen van de stikstofdeposities op natuurgebieden en het aandeel van de landbouw daarin. Ook heeft de stichting een 'goed gesprek' gehad met het RIVM.
4 Maart 2020
financieel data rekenen

Nieuws Stikstofbeleid

Stikstofcijfer Mesdag Zuivelfonds klopt niet

Het percentage van 25% die het Mesdag Zuivelfonds heeft berekend als aandeel van de landbouw in de stikstofdepositie op natuurgebieden, klopt niet. Volgens de stichting komt dit door een fout in het rekenmodel OPS van het RIVM. Het Mesdagfonds laat de berekening nu opnieuw uitvoeren.
1 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden