RIVM

stikstof Boerenbusiness Jan Cees Vogelaar nieuwspoort

Nieuws Stikstofbeleid

Mesdag: aandeel stikstof landbouw stukken lager

De Nederlandse landbouw is voor 25% verantwoordelijk voor de neerslag van stikstof in Natura2000-gebieden en niet voor 46%. Het verkeer en de scheepsvaart hebben met 42% een veel groter aandeel in de emissie dan het RIVM heeft berekend.
20 Februari 2020
Boerenbusiness klok

Nieuws Stikstof

Analyse stikstofdata RIVM duurt weken

De analyse van de door het RIVM vrijgegeven stikstofdata gaat enkele weken duren. Dit melden de stichtingen Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim. Uit een eerste inventarisatie blijkt volgens hen dat de data 'prima bruikbaar zijn.'
13 Januari 2020
boerenprotest

Nieuws Stikstof

RIVM geeft dataset stikstofemissie vrij

RIVM heeft afgelopen dinsdag de cijfers gepubliceerd achter stikstofsommen. De stikstofsom was volgens vele boeren niet correct en daarom spande Stikstofclaim en Mesdag zuivelfonds eind 2019 een kort geding aan tegen het RIVM. Dit kort geding moest ervoor zorgen dat de data achter de conclusie zou worden gepubliceerd. De 2 boerenorganisaties wonnen deze zaak.
8 Januari 2020
data

Nieuws Stikstof

Dataset stikstofemissie van RIVM is niet volledig

Het RIVM heeft niet de complete dataset van de stikstofemissie in Nederland gegeven aan Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim. Deze wordt binnenkort wel gegeven, zo werd vrijdag 13 december duidelijk op het kort geding in Den Haag.
13 December 2019
rechtbank

Nieuws Stikstof

Kort geding Mesdagfonds over stikstofdata RIVM

Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim hebben een kort geding aangespannen tegen de Staat en het RIVM. Zij eisen openheid en transparantie in de stikstofberekeningen en onderliggende data. Het kort geding dient vrijdagochtend 13 december al.
12 December 2019
aardappelen aardappeloogst

Nieuws PFAS-norm

Tarragronden akkerbouw groot probleem door PFAS

De akkerbouwsector doet dringend beroep op de overheid om spoedig met werkbare regels rond PFAS te komen. Dit omdat tarragronden van onder andere suikerbieten, aardappelen en peen momenteel geen kant op kunnen.
27 November 2019
boos vuist boerenprotest

Nieuws RIVM

Stikstofclaim eist opheldering van RIVM

Advocaten die namens de organisatie 'Stikstofclaim' spreken, verzoeken het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om het AERIUS-model volledig openbaar te maken. Dit model biedt experts mogelijkheden om te controleren of de berekeningen over de stikstofdepositie kloppen.
5 November 2019
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Boeren krijgen nul op rekest van RIVM

Zo'n 3.000 boeren hebben met hun trekkers woensdagmorgen 16 oktober het boerenprotest bij het RIVM bijgewoond. Daarbij stond de toegangswegen bij Bilthoven vol met trekkers. Het RIVM heeft geen enkele toezegging gedaan en verklaart geen reden te zien om af te wijken van de huidige rekenmodellen.
16 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden