SGP

Bert-Jan Ruissen

Nieuws Voedselplan SGP

'Onze boeren kunnen deel voedseltekorten aanvullen'

Het Nederlandse kabinet en ook de Europese Unie moeten tien noodmaatregelen overwegen om voldoende betaalbare voeding in ons land te garanderen. De agrarisch ondernemers kunnen een deel van de tekorten aanvullen, maar dan moeten ze daar wel de kans toe krijgen. Dit schrijft de SGP in een 10-puntenplan voor voldoende voeding, dat is opgesteld door kamerlid Roelof Bisschop en Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (foto). 
8 Maart 2022
Bas van der Vlies

Nieuws Politiek

Voormalig SGP-leider Bas van der Vlies overleden

Bas van der Vlies, voormalig fractievoorzitter van de SGP, is zondagavond op 79-jarige leeftijd overleden. Daarmee is een ook voor de agrarische sector heel bekende en verdienstige persoon heengegaan.
8 November 2021
tweedekamer verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Jan Cees Vogelaar hoopt op voorkeurstemmen

Jan Cees Vogelaar, de landbouwman van JA21, hoopt met voorkeurstemmen alsnog in de Tweede Kamer te komen. Jan Klink, de beoogd landbouwwoordvoerder van de VVD, viert de eclatante overwinning, maar zit nog wel in spanning. En SGP-Kamerlid Roelof Bisschop hoop dat er in de coalitie-besprekingen voldoende speelruimte is voor de Nederlandse landbouw.
18 Maart 2021
SGP Roelof Bisschop

Nieuws Roelof Bisschop

'We hebben de Stikstofwet minder slecht gemaakt'

Terwijl de meeste beoogde landbouwwoordvoerders nieuwkomers zijn, zit Roelof Bisschop (64) al 8 jaar in de Tweede Kamer. Met plek 3 op de lijst gaat het erom spannen. De SGP scoort in de peilingen wisselend 2 tot 4 zetels. Wat het Kamerlid betreft, komt er 1 extra zetel bij en blijft hij ook de komende 4 jaar in de Kamer.
13 Maart 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Stikstofdossier

Deel opkoopmiljarden naar stikstofreductie?

In de Tweede Kamer is er mogelijk een meerderheid die het miljardenbudget voor de vrijwillige opkoop van veehouderijen, gedeeltelijk wil ombuigen naar investeringssteun bij het emissie arm maken van de bedrijfsvoering.
26 November 2020
euro klem

Politiek SGP

SGP ziet de euro als een aflopende zaak

De landbouwparagraaf van het concept-verkiezingsprogramma van de SGP legt de nadruk op een beter verdienmodel. Verduurzaming is geen proces van enkele jaren, maar kost een generatie. Opvallend is de conclusie dat de euro op den duur economisch en financieel onhoudbaar is.
11 November 2020
euro Coronavirus

Nieuws Prinsjesdag 2020

'Doe landbouw niet in uitverkoop, maar investeer'

Het kabinet moet geen agrarische bedrijven gaan opkopen in een poging de stikstofuitstoot te reduceren, maar het geld juist investeren in een toekomstgerichte bedrijfsvoering voor de Nederlandse landbouw. Hiervoor pleiten LTO Nederland en de fractie van de SGP in de Tweede Kamer op deze Prinsjesdag na het bekend worden van de Miljoenennota voor 2021. 
15 September 2020
akkerbouw gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

Onwerkbare regels rondom middelenbezit dreigen

Voor telers is het straks wellicht verboden om gewasbeschermingsmiddelen op voorraad te hebben die niet zijn bedoeld voor en toegelaten in de eigen teelt. Met dit voorstel dreigen onwerkbare regels te ontstaan, zo waarschuwen onder meer LTO en de SGP.
15 Januari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox