Subsidie

Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Boeren en tuinders vangen 58 miljoen aan coronasteun

Over het eerste kwartaal is er tot nu toe in totaal €57.918.024 coronasteun uit de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) uitgekeerd aan boeren en tuinders, blijkt uit gegevens die Boerenbusiness heeft opgevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
15 Mei 2021
energie zonneenergie

Analyse Energie

Duurzame energie vaak mogelijk zonder subsidie

Na een een stabiele periode zit de prijs van olie deze week weer in de lift. Ook op de elektriciteitsmarkt is er een trendbreuk. Weken lang waren er grote pieken in het aanbod van stroom. Deze week was er minder onbalans op de elektriciteitsmarkt dan we de afgelopen periode gewend waren.
16 April 2021
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

€5 miljard SDE++ in september beschikbaar

Eind september van dit jaar gaat de subsidieregeling SDE++ weer open. Minister van 't Wout van Economische zaken en Klimaat heeft dit aan de Tweede Kamer gemeld. Er is voor 2021 5 miljard euro beschikbaar gesteld om Nederlandse bedrijven te stimuleren hernieuwbare energie te produceren en CO2-uitstoot te verminderen. Dit betekent voor veel agrarische ondernemers hét moment voor een duurzame investering.
15 Maart 2021
euro

Nieuws GLB

'Natuurorganisaties innen helft van boerensteun'

Natuurorganisaties Brabants Landschap en Natuurmonumenten hebben de afgelopen jaren enkele miljoenen aan EU-landbouwsubsidies ontvangen. Dat belastinggeld uit Brussel was eigenlijk bedoeld als inkomenssteun voor pachtende boeren. Dit meldt Follow the Money.
12 Februari 2021
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

'Gemakkelijk geld besparen en verdienen'

Nederland wordt steeds duurzamer. Steeds meer agrarisch ondernemers kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Het is belangrijk voor het milieu, maar als ondernemer telt het financiële rendement natuurlijk zwaar mee.
13 November 2020
grond euro

Nieuws Bodemdaling

Kabinet investeert 100 miljoen euro in veenweiden

In het kader van het Klimaatakkoord heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit besloten €100 miljoen te investeren in de aanpak van de problematiek in de veenweidegebieden. De uitvoering wordt een samenwerking tussen het Rijk, de provincies, land- en tuinbouworganisaties, natuurorganisaties, waterschappen en gemeenten.
19 Oktober 2020
Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Subsidieregeling

Schouten: 'Mooie score in kringlooplandbouw'

De regering stelt miljoenen beschikbaar voor agrarisch ondernemers die graag de omslag willen maken naar kringlooplandbouw. Volgens minister Schouten is dit slechts 1 van de stappen die het voor boeren en tuinders mogelijk moet maken om te investeren in een duurzame toekomst.
4 September 2020
varkenshouderij varkensstal

Interview Marco Hol

'Krappe slooptermijn kan stopper nekken'

Veel van de varkenshouders die zich hebben aangemeld voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) komen in aanmerking. Marco Hol, die namens DLV Advies veel bedrijven begeleidt met de uitvoering van de Srv, vertelt meer over het stopperstraject en de addertjes onder het gras. Vooral het behalen van de slooptermijn is volgens hem een groot aandachtspunt. 
3 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden