Subsidie

Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Subsidieplafond

Schouten verdubbelt stopperspot varkenssector

Landbouwminister  Carola Schouten heeft het subsidiebedrag voor de regeling sanering varkenshouderijen meer dan verdubbeld. Het subsidieplafond wordt nu op €455 miljoen gesteld. Dit omdat het merendeel van de aanmeldingen voor de subsidieregeling voldoet aan de eisen.
10 Juni 2020
Avebe

Special Subsidie CO2-reductie

Avebe: 'Eiwit winnen kost ons nu veel minder energie'

Aardappelzetmeelbedrijf Avebe draagt graag bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van Nederland. Onder andere door processen energiezuiniger te maken en verspilling tegen te gaan. Met behulp van subsidies werd een speciale methode ontwikkeld om eiwitten te winnen.
11 Mei 2020
euro

Nieuws Landbouwsubsidie

Wie ontvangt het meeste GLB-geld in Nederland?

Over 2019 is een bedrag van €680 miljoen aan Europese landbouwsubsidies uitgekeerd. Dit is €40 miljoen minder dan een jaar eerder. Deze gegevens heeft RVO.nl vandaag, 4 mei, gepubliceerd. Daarnaast is €91 miljoen uitgekeerd in het kader van het Plattelands Ontwikkeling Programma (POP). Vooral natuurorganisaties, waterschappen en producentenverenigingen zijn grote subsidieontvangers.
4 Mei 2020
zonnepanelen zonneenergie

Nieuws subsidie

Verdubbeling budget SDE+ voor zonnepanelen

Het budget voor de voorjaarsronde van SDE+ wordt verhoogd van €2 naar €4 miljard. Daarmee is er twee keer zoveel subsidie beschikbaar voor ondernemers die willen investeren in zonnepanelen.
5 Maart 2020
Green Farm Energy

Nieuws Subsidies

SDE++-subsidie van €5 miljard eind 2020 open

De eerste ronde van de vernieuwde SDE++-subsidieregeling gaat eind 2020 open. De eerste ronde van deze subsidieregeling wordt opengesteld van 29 september tot en met 22 oktober 2020. Naast de technieken voor hernieuwbare energieproductie komen in de SDE++ ook CO2-reducerende technieken in aanmerking voor subsidie. Het kabinet stelt €5 miljard beschikbaar voor deze subsidieronde.
17 Februari 2020
zonnepanelen zonneenergie

Nieuws SDE+

Laatste kans op subsidie zonnepanelen

In Maart 2020 start de laatste openstellingsronde voor de SDE+ subsidie. Het is de laatste kans voor de subsidieronde onder de huidige voorwaarden. Na deze ronde komt de overheid met de plannen voor de SDE++ regeling die uitgebreider is dan de huidige SDE+ regeling.
29 Januari 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws GLB

'GLB-uitspraken Trouw missen nuance'

'Nederlandse gezinnen steunen de landbouwsector jaarlijks met €500', kopte Trouw zaterdag 28 december. Onmiddellijk regende het reacties uit de sector op deze uitspraak. WUR-onderzoeker en GLB-specialist Petra Berkhout, die medewerking verleende aan het artikel, gaf ook een reactie. De cijfers zijn feitelijk juist, maar missen nuance.
31 December 2019
financieel data rekenen

Nieuws Warme sanering

Stoppende varkenshouder kan subsidie zelf berekenen

Varkenshouders die een indicatie willen krijgen van hoeveel subsidie zij kunnen ontvangen als ze stoppen met hun bedrijf, kunnen dit vanaf heden zelf berekenen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).
21 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden