Suiker Unie

suikerbieten bietenzaaien bietenzaad

Nieuws Suikerbieten

Veel percelen te nat, maar eerste suikerbieten gezaaid

Ondanks het risico op nachtvorst, zijn deze week de eerste suikerbieten gezaaid in het zuidoosten van het land. Suiker Unie verwacht dit jaar een areaalgroei.
19 Maart 2020
Green Farm Energy

Nieuws Energie

Fabriek SuikerUnie draait straks op 17 ha zonnepark

Nog dit jaar verschijnt er in Puttershoek bij de specialiteitenfabriek van SuikerUnie, dochteronderneming van Royal Cosun, een 17 hectare groot zonnepark. Het park wordt gebouw door KiesZon, dochterbedrijf van de duurzame energieleverancier Greenchoice.
18 Maart 2020
suiker

Inside Suiker

'Meest geduldige bietenteler moet worden beloond'

De gemiddelde verkoopprijs voor EU-suiker lag in december 2019 op €342 per ton, blijkt uit berekeningen van de Europese Commissie. Maandelijks stijgt de gemiddelde prijs een paar procent. Het uiteindelijke Europese areaal suikerbieten voor oogst 2020 lijkt de tempomaker te worden op de suikermarkt .
5 Maart 2020
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Waar komt bietenprijs van 2019 op uit?

Woensdag 12 februari maakt Royal Cosun bekend waar de definitieve suikerbietenprijs voor oogstjaar 2019 op uitkomt. Afgelopen jaar maakte Suiker Unie voor het eerst in zijn geschiedenis verlies. De dochterbedrijven beperkte echter de prijsdaling. Is dit jaar een positiever verhaal mogelijk?
10 Februari 2020
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Campagne 2019

Laatste 500 hectare in suikerbietenoogst

Het zijn de allerlaatste loodjes voor wat betreft de suikerbietenoogst in Nederland. Aan het begin van week 2 zat volgens Suiker Unie gemiddeld nog 0,5% in de grond, dit betreft met name areaal in de regio's in Zuid-Nederland.
8 Januari 2020
rooien suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Leveringsplicht wederom uitdagend voor bietentelers

Voor het tweede jaar op rij komt een groep bietentelers in de problemen met hun leveringsplicht. Door de droogte valt hun opbrengst flink lager uit, waardoor er niet altijd kan worden voldaan aan de leverplicht. In uiterst geval riskeren telers, die dit niet tijdig aangeven, een boete.
16 December 2019
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Moeizame oogst en dalend suikergehalte

De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat geldt zeker voor de oogst van suikerbieten dit jaar. Volgens Suiker Unie zit nog altijd ruim 10% van de bieten in de grond. Ondertussen dalen de suikergehaltes.
12 December 2019
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Oogst suikerbieten nog verder vertraagd

De aangekondigde droge periode kwam afgelopen weken niet uit de verf. De oogst van de suikerbieten loopt daardoor nog meer vertraging op. Suiker Unie meldt dat nog steeds zo'n 20% van het areaal gerooid moet worden.
4 December 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox