Bedrijfsnieuws Tönnies

Tonnies

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft ambities in Afrika. Er liggen plannen klaar om in Namibië een slachterij te beginnen voor het slachten en verwerken van runderen en varkens.
11 September 2023
Tonnies

Nieuws Varkensmarkt

Lege slachthaken noopt Tönnies tot reorganisatie

Tönnies, het grootste vleesconcern in Duitsland, gaat flink reorganiseren. Door een structureel krapper varkensaanbod komen vleesuitbeners op straat te staan. Vorige week kondigde Danish Crown in Denemarken ook al vergelijkbare acties aan.
23 September 2022
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

De varkensmarkt bevindt zich nog altijd in lastig vaarwater. De historisch gezien lage slachtaantallen ten spijt, de vleesafzet blijft moeizaam. Toch noteren de meeste partijen onveranderd. Wat doet Vion Duitsland?
18 Mei 2022
Tonnies

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Tönnies heeft een moeilijk jaar achter de rug. Corona en Afrikaanse varkenspest (AVP) hebben bedrijven in de Duitse vleesbranche in een lastig parket gebracht.
27 April 2022
Tonnies

Nieuws Oorlog

Tönnies werft vluchteling op Pools-Oekraïense grens

Tönnies is afgelopen week mikpunt van kritiek geweest nadat bekend werd dat het vluchtelingen als personeel werft op de Pools-Oekraïense grens. In de Poolse grensplaats Przemyśl, vlak over de grens bij Lviv, deelt het bedrijf flyers uit waarin vluchtelingen werk wordt aangeboden.
6 April 2022
varkensvlees gehakt

Achtergrond Varkensprijs

Het piept en kraakt in de varkensvleesketen

De snelle prijsopleving op de varkensmarkt geeft in de keten hoofdbrekens. Terwijl varkenshouders de ommekeer met een grote glimlach begroeten, zorgt het bij menig vleesconcern in Europa voor crisisberaad.
14 Maart 2022
varkens - agri

Nieuws Varkens

Ongekende prijzenslag op Duitse varkensmarkt

De leidende Duitse VEZG-notering stoomt steeds sneller op. Na de plus van 5 cent twee weken terug, en de 7 cent van vorige week neemt de prijs nu een nog grotere stap. De Duitse marktleider Tönnies volgt.
2 Maart 2022
varkenshouderij varkens - agri

Analyse Varkens

Duitse slachters volgen en plussen met dubbele cijfers

De Duitse VEZG-notering zette vorige week na een lange onveranderde periode een duidelijke stap omhoog. Hoewel de Duitse slachthuizen niet volgden zetten de Duitse erzeugergemeinschaften de stijgende lijn vanmiddag zelfs versneld door.
23 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox