Bedrijfsnieuws Tönnies

slachterij vleesverwerking

Inside Varkens

Duitse slachthuizen blijven worstelen met corona

Ook deze week komt de Duitse varkensprijs niet van de plek. De vleeshandel lijkt iets gestabiliseerd, al wordt dat deels veroorzaakt door de beperkte slacht- en vleesverwerkingscapaciteit. Handelaren spreken over recente coronauitbraken in Duitsland op lokaties van Tönnies en Vion.
27 Oktober 2021
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Nieuws Varkens

Tönnies: Varkensmarkt in 50 jaar niet zo slecht als nu

Opnieuw maant varkensslachter Clemens Tönnies de politiek tot actie. De situatie op de varkensvleesmarkt is volgens Duitslands grootste varkensslachter zo slecht dat de hele keten op het spel staat. De politiek moet vaart maken met nieuwe productie richtlijnen. Dit zegt Tönnies in een interview met de Neuen Osnabrücker Zeitung.
4 Oktober 2021
Tonnies Clemens Tönnies

Opinie Stef Wissink

Als de kotelettenkeizer om hulp vraagt…

Wat zegt het ons als de kotelettenkeizer, de miljardair en het vlaggenschip van de vrijemarkteconomie in de varkensketen, de overheid om hulp vraagt?
24 September 2021
Tonnies

Nieuws Crisis varkenshouderij

Tönnies vreest leegloop en eist coronasteun

Tönnies maakt zich grote zorgen over de toekomst van de varkenshouderij in Duitsland als gevolg van de aanhoudend lage prijzen. Het vleesconcern zinspeelt op overheidssteun, voordat het te laat is. Een uitstroom van varkenshouders moet voorkomen worden.
15 September 2021
Tonnies

Nieuws Varkens

Tönnies verkoopt zijn 30.000 Russische zeugen

De Duitse varkensslachter Tönnies verkoopt haar eigen productielocaties in Rusland. De Russische tak van de vleesgigant, genaamd APK Don, omvat ook een mengvoerfabriek en een akkerbouwbedrijf. De overnameprijs zou volgens Russische media $290 miljoen bedragen.
8 September 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

'Personeelstekort drukt Duitse varkensverwerking'

De oude Wet van Murphy lijkt meer en meer van toepassing op de varkensmarkt: probleem op probleem stapelt zich op. Naast de tanende vleesafzet, de uitbraak van Afrikaanse varkenspest en de impact van corona, kampen Duitse varkensvleesverwerkers nu met personeelstekorten. Handeleren die op Duitsland leveren mogen in sommige gevallen minder varkens leveren.
8 September 2021
Tonnies

Nieuws Vleesvervangers

Tönnies profiteert van populaire vleesvervangers

Tönnies, de grootse vleesverwerker in Duitsland, profiteert van de stijgende populariteit van vleesvervangers. Het bedrijf heeft een sterke omzetstijging geboekt. Daar waar de omzet in 2019 nog uitkwam op €8,3 miljoen, verwacht Tönnies voor het einde van dit jaar een omzet van €30 miljoen (+250%). Hiervan komt circa €24 miljoen uit worstvervangers en circa €6 miljoen uit de categorie vleesvervangers.
10 Augustus 2021
Tonnies

Nieuws Tönnies

Familie Tönnies wil concern zelf verder ontwikkelen

De Duitse vleesverwerker Tönnies blijft een familiebedrijf. Dit heeft het in een verklaring bekendgemaakt. Robert, Clemens en Maximilian Tönnies behouden hun aandelen en de familie heeft mogelijkheden voor de toekomstige eigendomsstructuur onderzocht.
5 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden