USDA

euro tarwe - agri

Inside Granen

Topoogsten en -prijzen tarwe en maïs verwacht

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft de verwachte tarwe, maïs en soja opbrengsten naar boven bijgesteld. Voor tarwe en maïs worden zelfs topoogsten verwacht, mits het groeiseizoen normaal verloopt. Niet alleen de opbrengstverwachting zijn goed, ook de verwachte prijzen liggen ruim boven het meerjarig gemiddelde.
14 Mei 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Europese groei productie varkensvlees blijft achter

De wereldwijde varkensvleesproductie stijgt in 2021, zo verwacht het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Herstel van de Chinese varkensstapel speelt een rol bij de verwachte toename. Wat zijn de verwachtingen voor Europa?
26 April 2021
koeien Verenigde Staten

Inside Melk

Melkveehouders melken er lustig op los in de VS

Amerikaanse melkveebedrijven hebben er in maart lustig op los gemolken. De melkaanvoer in de Verenigde Staten heeft vorige maand een recordhoogte bereikt door een combinatie van veel koeien en een gemiddelde hoge productie. Dat heeft echter ook letterlijk een prijs.
26 April 2021
koeien Verenigde Staten

Nieuws Granen & grondstof

Areaal maïs en soja VS kleiner dan verwacht

Amerikaanse boeren zaaien dit jaar minder maïs en soja dan analisten hadden verwacht. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) maakte gisteren (woensdag 31 maart) de  areaalverwachting bekend. De publicatie is een stimulans voor de beursprijzen van maïs, soja en tarwe op de CBoT in Chicago.
1 April 2021
voer mais korrelmais

Inside Granen & grondstof

Prijsstijging maïs en soja ten einde?

De prijzen van maïs en soja staan sinds deze week onder druk. De daling is een voorschot dat handelaren nemen op de publicatie van de areaalverwachtingen die het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) vanavond Nederlandse tijd (woensdag 31 maart) openbaar maakt. Dat duidt op veel onzekerheid in de markt. Vooral speculanten zijn kwetsbaar. Velen zijn ingestapt in een oplopende markt in de verwachting dat die door zou stijgen.
31 Maart 2021
koeien Verenigde Staten herfst

Inside Melk

Lichtpuntjes zichtbaar in Amerikaanse zuivelmarkt

16 Maart 2021
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws USDA Outlook

Amerikaanse veehouderij ervaart ook in 2021 druk

De ongekende uitdagingen die onder andere de landbouw het afgelopen jaar heeft moeten doorstaan, liggen hopelijk achter ons, maar ook dit jaar krijgt de veehouderij in de Verenigde Staten te maken met druk. Dat melden analisten van het Amerikaanse ministerie van Landbouw in een nieuwe 'Ag Outlook Forum'. Volgens hen moet gedacht worden aan hogere voerkosten.
22 Februari 2021
tarwe - food

Nieuws Granen & Grondstof

Hogere productie granen en nog hogere vraag

Zowel de productie als de vraag naar tarwe is naar boven bijgesteld in het WASDE-rapport. De toename van de vraag wordt hoger ingeschat dan de toename van de productie. De eindvoorraad wordt daarom naar beneden bijgesteld. Vooral China veroorzaakt de extra vraag.
10 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden