USDA

mais korrelmais maiskolf

Inside Granen

Wasde rekent met meer tarwe, maïs en soja

Vrijdag 10 september verscheen het Wasde-rapport van het Amerikaans landbouwministerie USDA. De gegevens in het rapport worden als bearish voor de markt opgevat. Een drukkend effect dus. De opbrengsten van maïs en soja werden verhoogd. Tarwe is een heel ander verhaal.
13 September 2021
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Lagere oogstraming maakt granenmarkt nerveus

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft de oogstprognose voor tarwe en maïs in het WASDE-rapport van deze maand augustus flink naar beneden bijgesteld. Opmerkelijk, oordelen analisten, zo tijdens de graanoogst.
13 Augustus 2021
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Inside Melk

Zuivelsector krijgt boost door Chinese import

De USDA voorspelt sterke prestaties voor de wereldwijde zuivelsector, vanwege groeiende Chinese import. De Amerikaanse zuivelexport is over de eerste 5 maanden van het jaar maar liefst bijna 75% gestegen. Melkproductieprognoses voor Australië en Nieuw-Zeeland worden bijgesteld.
26 Juli 2021
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Graannoteringen stijgen na neutraal rapport VS

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft gisteren (maandag 12 juli) het WASDE-rapport over juli gepubliceerd. Vooral zomertarwe in de VS valt tegen, maar analisten noemen het rapport verder neutraal van toon. De noteringen op de Amerikaanse termijnmarkt CBoT liepen echter op.
13 Juli 2021
akkerbouw combine tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen en grondstof

Met een goede oogst in zicht daalt de tarweprijs

De tarweprijs staat onder druk. Vooral door de weerberichten in de VS geven de beursnoteringen een knauw. Maar ook de goede oogstverwachtingen in Europa en het Zwarte Zee gebied helpen de prijs niet.
7 Juli 2021
graan - agri soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Minder areaalgroei en kleine voorraad in de VS

Amerikaanse boeren hebben meer tarwe, maïs en sojabonen gezaaid dan vorig jaar. Analisten gingen echter uit van een grotere areaaluitbreiding dan waar het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) gisteren (woensdag 30 juni) mee kwam. Daarbij zijn de voorraden oude oogst flink geslonken.
1 Juli 2021
akkerbouw tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Nieuws Granen

Gemengde signalen over de granenmarkt

De tarwe staat er in de EU goed op. Dat stellen de analisten van het van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) in de gisteren (donderdag 10 juni) WASDE rapport. De verwachtingen voor tarwe wijken daarmee niet veel af van de mei editie van het WASDE rapport. Voor maïs en soja bevat het rapport wel enkele verrassingen. Hoe reageren de markten daar op?
11 Juni 2021
varkenshouderij staart varkens - agri

Inside Vietnam

Auto- en staalproducenten gaan varkens fokken

De door Afrikaanse varkenspest (AVP) flink geraakte Vietnamese varkensstapel is bezig aan snel herstel. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Grote industriële partijen investeren volop in de varkenshouderij. Vietnam was over kwartaal 1 nog nummer 6 export bestemming voor Europees varkensvlees.
20 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox