Veehouderij

stalbrand

Nieuws Veehouderij

Schouten zet in op stevige aanpak stalbranden

Demissionair minister Carola Schouten stelt meer dwingende regelgeving voor om stalbranden te beperken, zoals verplichte compartimentering en elektrakeuringen. Deze maatregelen treffen de grotere veebedrijven het zwaarst.
8 Oktober 2021
koeien kalf

Nieuws Veehouderij

Belangrijke antibiotica blijven ook voor dieren

Een aantal belangrijke antibiotica moet toch behouden blijven voor gebruik in de dierhouderij. Dit vindt een overgrote meerderheid in het Europees Parlement.
20 September 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Oproep belangenbehartigers

Overheid moet radicaal dieractivisme aanpakken

Een grote groep agrarische belangenbehartigers heeft de handen in 1 geslagen om stigmatisering en demonisering rondom de landbouw de kop in te drukken. In een brief aan de Tweede Kamer vraagt de groep om harder op te treden tegen acties van onder andere dierenactivisten.
18 Juni 2020

Fotoreportage Sima 2019

Veehouderij-nieuwtjes op de Sima

Op veehouderijgebied was op de Sima vooral nieuws rondom het erf. Verschillende nieuwe modellen verreikers of een uit de kluiten gewassen shovel. Veelal gaat het om aanvullingen op het bestaande gamma.
28 Februari 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Intensieve veehouderij

Groningen zet veehouderij definitief op slot

De provincie Groningen heeft woensdag 14 november besloten dat het de intensieve veehouderij definitief per 1 januari 2019 op slot zet. Het betekent dat de boeren met varkens of kippen het aantal dieren op het bedrijf niet meer mogen uitbreiden.
15 November 2018
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Opinie Krijn Poppe

Duurzaam is uit, veerkracht is in

Landbouw is een strijd met de natuur. Niet 'tegen' de natuur, want je kunt ecologische principes ook voor je laten werken. Echter, ook dan zijn er virussen, dieren, planten en mensen die zich constant aan veranderingen aanpassen. Soms levert dat mooie dingen op, en soms ziektes, onkruid of fraude.
9 November 2018
rechtspraak rechtbank Boerenbusiness

Nieuws Intensieve veehouderij

Boeren naar rechter als slot op veehouderij blijft

LTO Noord en verschillende veehouders hebben 1 november laten weten dat zij naar de bestuursrechter te stappen als de provincie Groningen het slot op de intensieve veehouderij na 1 januari 2019 blijft handhaven. Dat meldt Dagblad van het Noorden, naar aanleiding van de vergadering van Provinciale Staten.
2 November 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox