Verenigd Koninkrijk

vlees Smithfield

Nieuws Vlees

Britten willen 30% reductie in vleesconsumptie

Een door het Verenigd Koninkrijk opgestelde commissie, welke een beleidsplan en visie heeft geschreven voor een nationale voedsel strategie, concludeert dat de vleesconsumptie in het Verenigd Koninkrijk met 30% terug moet. Het plan kan ook op bijval van enkele agrarische belangenorganisaties rekenen.
6 Augustus 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Britten exporteren minder varkensvlees

Het Verenigd Koninkrijk heeft in mei minder varkensvlees geëxporteerd dan vorig jaar. De daling komt voornamelijk doordat er een lagere importbehoefte was vanuit China.
21 Juli 2021
pootgoed export

Inside Aardappelen

EU pootgoed niet langer welkom in Groot-Brittannië

Het ministerie van Landbouw (Defra) van het Verenigd Koninkrijk heeft besloten de ontheffing voor de import van pootaardappelen uit de EU niet te verlengen. Daardoor kan er geen pootgoed meer naar Groot-Brittannië. Het besluit is een reactie op het Europese importverbod van pootgoed.
13 Juli 2021
koeien australie

Business Handelsverdrag

Deal met down under zet Britse boer op scherp

Nu het Verenigd Koninkrijk de banden met de Europese Unie heeft verbroken ontstaat hernieuwde interesse voor de Commonwealth landen. Oud koloniën, 54 in totaal. Momenteel wordt gewerkt aan een vrije handelsovereenkomst met Australië. Die valt vooral bij de agrarische sector niet in goede handen. Boeren vrezen overspoeld te worden met goedkope rietsuiker en rundvlees die niet matcht met hun productiestandaarden.
7 Juni 2021
Brexit euro ierland Engeland verenigd koninkrijk

Nieuws Brexit

Nederlandse export naar het VK groeit

De Nederlandse export naar het Verenigd Koninkrijk (VK) is ondanks de Brexit goed overeind gebleven. De totale goederen export is in het eerste kwartaal zelfs met 5% gegroeid.
20 Mei 2021
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Britse aardappelmarkt barst helemaal los

Waar op het vaste land van Noordwest-Europa de coronapandemie nog steeds een deken dikke deken op de samenleving legt, is de bevrijding in Engeland ingezet. In Nederland en België worden de versoepelingen steeds weer uitgesteld. In Duitsland worden de touwtjes weer verder aangetrokken door het oplopend aantal besmettingen.
16 April 2021
melk zuivel

Inside Melk

Britse melkveehouderij op weg naar recordproductie

Melkveebedrijven in het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben de melkaanvoer in maart van dit jaar naar een recordhoogte gebracht. In februari lag de melkproductie nog rond hetzelfde niveau als in de afgelopen 3 jaar.
16 April 2021
Brexit euro pond

Achtergrond Brexit

100 dagen na brexit: hoe staat het met de handel?

Niet langer gebonden zijn aan de regels die door Brussel worden opgelegd. Dat was voor veel Engelsen de reden om voor de brexit te stemmen. De eerste 100 dagen na de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU liggen inmiddels achter ons. Een grote crisis is uitgebleven. Wat heeft de brexit tot nu toe opgeleverd?
14 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden