Vleesvarkens

Boerenbusiness

Aangeboden door KLASSE Ki

'Felle Spaanse concurrentie, maar volop kansen sector'

De Europese vleesvarkensmarkt zucht onder een lange periode van prijsdruk. Een van de oorzaken is het grote aanbod van Spaans varkensvlees. Spanje kent in verhouding tot Nederland een lage kostprijs. Dit, in combinatie met een goede positionering op de exportmarkten buiten Europa, heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een snelle groei van het aantal varkens in het land.
24 Februari 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws VARKENS

Duitse varkensprijs komt weer in beweging

De Duitse varkensprijs is na de stabilisatie van vorige week deze week weer van haar plaats gekomen. De VEZG-notering klimt een paar cent omhoog, al klinken vanuit de vleeshandel gemengde geluiden.
2 Juni 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Varkens

Duitse schweinestau daalt harder dan verwacht

Het overaanbod aan slachtrijpe vleesvarkens in Duitsland neemt vlotter af dan eerder werd ingeschat. Toch hangen er nog altijd veel varkens boven de markt. De belangenbehartiger van Duitse varkenshouders (ISN) schat het huidige overaanbod op zo'n 760.000 stuks.
9 Februari 2021
varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitse varkenscongestie net onder 1 miljoen stuks

Het aanbod slachtvarkens in Duitsland is nog altijd te groot in vergelijking met de slachtcapaciteit. Tot voorkort overtrof de varkenscongestie zelfs de grens van 1 miljoen dieren. Inmiddels zakt het overaanbod langzaam wat terug en noteert de 'Schweinestau' weer onder de 1 miljoen stuks.
22 Januari 2021
varkens - agri

Analyse DCA varkensindex

DCA varkensindex is begonnen aan herstel

De DCA-vleesvarkensindex heeft zich in de afgelopen weken herpakt en is flink gestegen. De DCA-biggenindex heeft daarentegen terrein verloren en staat zelfs op het laagste niveau sinds 3 jaar.
14 Oktober 2020
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Hoe hard is levende export gedaald?

Het coronavirus zorgt voor stroeve afzetmogelijkheden op de varkensmarkt. Hoe hard is de export van biggen en vleesvarkens gedaald?
20 Juli 2020
varkenshouderij

Nieuws Varkensmarkt

WUR verwacht hoger saldo varkenshouderij

Wageningen UR heeft verwachte lange termijnopbrengsten van de varkenshouderij verhoogd. Het verwachte saldo per zeug per jaar neemt met 6,7% toe en het saldo per vleesvarken stijgt met 2,3%.
26 Mei 2020
neus varkens - agri

Inside Varkens

Deense varkensstapel laat weer groeicijfers zien

De Deense varkenshouders hebben voor het eerst sinds het najaar van 2018 hun varkensstapel verhoogd ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook het aantal biggen zit in de lift.
18 Februari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox