Voedselprijzen

melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws FAO voedselindex

Zuivel drukt voedselindex van FAO verder omlaag

De FAO voedselprijsindex is de laatste paar maanden doorgaans gedaald door de negatieve effecten van de coronacrisis. Inmiddels heeft de index zelfs het laagste puntenaantal sinds december 2018 bereikt.
5 Juni 2020
varkensvlees

Nieuws FAO Voedselindex

Vleesprijzen zetten vierde maand van daling in

De wereldvoedselprijzen zijn de afgelopen maanden gedaald als gevolg de coronacrisis. De vleesprijsindex daalt zelfs voor de vierde maand op rij, zo blijkt uit de Food Price Index van de Wereldvoedselorganisatie (FAO).
18 Mei 2020
Coronavirus

Nieuws FAO voedselindex

Voedselprijs daalt, komt dit door het coronavirus?

De voedselprijzen zijn de afgelopen maand februari gedaald, zo blijkt uit de prijsindex van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). Wat voor rol heeft het coronavirus hierin gespeeld?
9 Maart 2020
varkensvlees Japan

Nieuws FAO voedselindex

Voedsel fors duurder door Chinees vleestekort

De wereldwijde voedselprijzen zijn in de achterliggende maand hard gestegen, zo blijk uit FAO voedselprijsindex van de Verenigde Naties. De reden hiervan is de snel stijgende prijs van varkensvlees, als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China.
9 December 2019
supermarkt groente

Nieuws Onderzoek ACM

Ontvangt boer nu echt een te lage prijs?

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de prijzen in de voedselketen onderzoeken. Uit de monitor prijsvorming moet straks blijken welke prijs ondernemingen betalen voor inkoop van een product en wat de verkoopprijs is.
25 Juli 2019
Boerenbusiness

Opinie Niels van der Boom

Schouten vergroot kloof tussen boer en burger

Minister Schouten presenteerde 17 juni 'haar' visie op de toekomst van de landbouwsector in Nederland en hoe ons voedsel de komende 10 jaar geproduceerd wordt. Afgezien van de discussie over kringlooplandbouw was haar 'tone of voice' in mijn optiek onjuist. Het vergroot de kloof tussen boer en burger.
20 Juni 2019
financieel euro

Nieuws Kringlooplandbouw

Schouten: 'Boer betaalt prijs voor goedkoop voedsel'

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) presenteert maandag 17 juni haar visie over kringlooplandbouw. De overheid gaat hier jaarlijks honderden miljoenen euro's in investeren. "Voedsel is hier ongelooflijk goedkoop. Boeren betalen daar de rekening van", zo zegt zij in een interview met het Algemeen Dagblad.
17 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox