Vroege aardappelen

aardappelen aardappeloogst rooien

Inside Aardappelen

Matige opbrengst vroege aardappelen in Frankrijk

De oogst van vroege aardappelen in Frankrijk loopt in de eerste regio's al op het einde, terwijl in de meer noordelijke gebieden de oogst net is begonnen is. De opbrengsten lijken niet mee te vallen maar er zijn grote verschillen. Wat de telers in vrijwel heel Frankrijk gemeen hebben is regen, waardoor de oogst wordt vertraagd.
8 Juli 2021
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Vroege Belgische aardappel heeft nog wat in te halen

Het Belgische proefcentrum voor de aardappelteelt (PCA) heeft de resultaten van de eerste proefrooiing van het vroege ras Amora bekendgemaakt. De ontwikkeling blijft achter op het langjarige gemiddelde, maar de groei zit nog wel in het gewas.
7 Juli 2021
aardappelen aardappelperceel Duitsland

Inside Aardappelen

Vroege aardappelen lopen fors achter dit seizoen

Zowel in opbrengst, grofte en onderwatergewicht lopen de vroege fritesaardappelen fors achter op voorgaande jaren. Zo liggen de kilo's bij Première tot bijna 30% lager dan gemiddeld is. Het laagste cijfer in de laatste 7 jaar.  Dat blijkt uit proefrooicijfers van aardappelhandelshuis Weuthen.
30 Juni 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Laatste fase seizoen, wat gaat marktprijs nog doen?

Begin april begon een prijsopleving op de termijnmarkt, onder andere ingegeven door het koude voorjaar. De termijnmarkt van het juni contract steeg van €7,50 in maart, naar een cash settlement op €11,10 begin juni. De laatste weken is het duidelijk rustiger op de aardappelmarkt.
25 Juni 2021
aardappelen akkerbouw frankrijk

Inside Aardappelen

Krimp van het Franse aardappelareaal bevestigd

Het Franse aardappelareaal krimpt ten opzichte van 2020. Dat verwacht Agreste. Dit bureau voor statistiek van het ministerie van Landbouw doet deze bewering op basis van de meest recente schattingen die deze week zijn gepubliceerd.
11 Juni 2021
aardappelen kisten Doré Tholen Alvantho

Inside Aardappelen

Veiling vroege aardappelen van start gegaan

De eerste vroege aardappelen zijn dinsdag 8 juni geveild door Alvantho op Tholen. Ondanks het koele voorjaar een dag eerder dan in 2020.
9 Juni 2021
aardappelen frankrijk

Inside Aardappelen

Vroeg is niet vroeg bij vroege aardappelen

Het voorjaar komt maar langzaam opgang door de kou. Maar de groeiomstandigheden voor aardappelen zijn over het algemeen goed. De meeste percelen vroege aardappelen staan er dan ook goed op zo melden insiders.
25 Mei 2021
aardappelen primeuraardappelen Tholen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Oogst 2021 zorgt nu al voor spanning in markt

De oogst van vroege fritesaardappelen voor komende zomer geeft nu al spanning op de aardappelmarkt. De animo om af land te leveren is bij aardappeltelers bijzonder klein. In plaats daarvan hebben ze tarwe gezaaid of hanteren ze een andere strategie. Kan een last-minute beslissing het tij alsnog keren?
26 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden