Zetmeelaardappelen

aardappelen Avarna Zetmeel

Inside Aardappelen

Franse zetmeeloogst 130.000 ton onder doel

De Franse suikerbieten en zetmeelaardappel verwerker Tereos is positief over de huidige campagne in het land. Door droogte is de opbrengst echter fors negatief beïnvloedt. Daarmee komt het bedrijf 130.000 ton aardappelen tekort. Een plan is opgezet om dit gat de komende jaren structureel te dichten.
15 Oktober 2019
aardappelen Zetmeel zetmeelaardappelen

Inside Aardappelen

Zetmeel nadert fritesaardappelprijs

Als de markten gaan bewegen, of op een onnatuurlijke manier tot een prijsvorming komen, kunnen er niet altijd verklaarbare ontwikkelingen plaatsvinden. Dat is zichtbaar in de prijs van zetmeel- en vlokkenaardappelen versus fritesgeschikte aardappelen.
17 September 2019
Avebe Innovation Centre

Achtergrond Avebe

Avebe springt in gat op markt vleesvervangers

Coöperatie Avebe zet sterk in op het beter verwaarden van de aardappel. De zetmeelaardappel verwerker ziet daarbij onder andere kansen in de markt voor vleesvervangers. Ook andere mogelijkheden worden met beide handen aangegrepen, zoals bijvoorbeeld een product waardoor ijs minder snel smelt.
10 Juli 2019
Avebe Bert Jansen

Interview Bert Jansen

'Avebe betaalt liever een recordprijs in normaal jaar'

Avebe heeft de definitieve campagneprijs over de oogst van 2018 verhoogd van €70 naar €80 per ton. Inclusief premies en toeslagen betaalt het concern gemiddeld een recordhoge €90 per ton voor aardappelen met een zetmeelpercentage van 19%. Bert Jansen, de CEO van Avebe, kijkt in een interview met Boerenbusiness met gemengde gevoelens naar de prijs.
10 Mei 2019
aardappelen Zetmeel zetmeelaardappelen

Inside Aardappelen

Franse zetmeelsector wil half miljoen ton groeien

De Franse fritessector en zetmeelaardappelsector hebben 2 belangrijke zaken gemeen. Beiden hebben een slechte oogst achter de rug en beiden hebben groeiambities. De markt voor zetmeelaardappelen is gunstig gestemd, waardoor er ruimte is om meer aardappelen te verwerken.
17 April 2019
aardappelen Zetmeel zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

'Termijn overdracht Avebe-aandelen onduidelijk'

De uittreedvoorwaarde, aangaande de opzeggingstermijn, die zetmeelproducent Avebe hanteert bij het beëindigen van het lidmaatschap, zijn onduidelijk. Dat oordeelt het gerechtshof in Leeuwarden. Een aantal oud-leden spande een zaak aan tegen de coöperatie.
1 April 2019
emsland

Inside Aardappelen

Aardappelprijs Emsland Group integraal hoger

Net zoals bij de contracten voor fritesaardappelen wordt ook meer betaald voor zetmeel- en vlokkenaardappelen. Dat laat de Duitse verwerker Emsland Group weten. Daarbij profiteren de telers van een speciale tegemoetkoming, die het bedrijf na de droge zomer heeft geïntroduceerd.
8 Maart 2019
aardappelen akkerbouw aardappeloogst rooien

Nieuws Droogte 2018

Avebe keert leden hoger voorschot uit

Het bestuur van Avebe heeft besloten dat het voorschot voor aardappelen verhoogd wordt naar €67 per ton. Bovendien zal het volledige resultaat van de coöperatie naar de leden gaan.
20 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden