Zeugenhouders

insemineren

Nieuws Varkens

'Forse daling inseminaties varkens laatste kwartaal'

Het aantal verkochte doses varkenssperma lijkt vanaf het vierde kwartaal van 2021 flink te zijn teruggelopen. Dat blijkt uit navraag bij diverse Nederlandse KI-organisaties. Het is een aanzet naar een verdere krimp van de Nederlandse varkensstapel in 2022.
14 Februari 2022
biggen varkens - agri

Inside Varkens

Grootste zeugenhouders wereldwijd flink gegroeid

De top van de grootse zeugenhouders in de wereld is verder gegroeid. Dit blijkt uit de ranglijst die varkensgeneticaproducent Genesus heeft gepubliceerd. Het zijn vooral Chinese bedrijven die een plekje op de lijst bemachtigen.
14 Juni 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Worden biggen al schaarser door stoppersregeling?

De saneringsregeling varkenshouderij was vorig jaar een hot topic in de sector. Verhoudingsgewijs stoppen er meer zeugenhouders dan vleesvarkenshouders. Dit heeft effect op de zeugeninseminaties en het biggenaanbod, kan de biggenprijs profiteren van de stoppersregeling?
9 Februari 2021
varkenshouderij biggen

Nieuws Varkens

Varkensfokkerij geeft kijkje in de keuken

Gisteravond (7 januari) gaf de varkenshouderij via het programma Keurdienst van Waarde van KRO-NRCV een kijkje in het fokproces van varkens en hoe dit door de jaren heen is veranderd. Varkenshouders geven een kijkje in hun stal en ook Klasse KI geeft een kijkje in de keuken van het nieuwe sperma-winstation.
8 Januari 2021
biggen varkens - agri

Inside Varkens

Veel Duitse zeugenhouders gooien handdoek in de ring

Duitsland telt dit jaar een stuk minder zeugenhouders dan vorig jaar, circa 400 ondernemers hebben de handdoek in de ring gegooid. Het aantal fokzeugen is ook fors gedaald, maar de gehele varkensstapel blijft daarentegen vrij stabiel.
23 December 2020
varkenshouderij

Nieuws Varkensmarkt

WUR verwacht hoger saldo varkenshouderij

Wageningen UR heeft verwachte lange termijnopbrengsten van de varkenshouderij verhoogd. Het verwachte saldo per zeug per jaar neemt met 6,7% toe en het saldo per vleesvarken stijgt met 2,3%.
26 Mei 2020
varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindexen

Vleesvarkensindex daalt, Biggenindex stijgt verder

De Countus Vleesvarkensindex noteerde afgelopen maand het hoogste niveau ooit, maar heeft inmiddels een daling ingezet. Daarentegen toont de Countus Biggenindex weer een stijging. Houdt het die lijn de komende weken vast?
4 Oktober 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Analyse Countus Varkensindex

Hoe ver zakt rendement zeugenhouder af?

Het rendement van zeugenhouders is op weg naar een niveau dat benedengemiddeld ligt, zo toont de Countus Biggenindex. Toch lijkt de bodem wel in zicht te zijn. Daarentegen heeft de Countus Vleesvarkensindex de stijgende lijn na een korte dip weer hervat.
6 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden