Fontane

grafiek

Inside Aardappelen

Termijnmarkt soepel door het €20,00 niveau

Wat er op de aardappelmarkt al een tijdje aan zat te komen, is de afgelopen dagen gebeurd. Halverwege deze week 39 heeft de termijnmarktnotering van het april 2022 contract het niveau van €20,00 geslecht. Die ging gepaard met relatief veel contracten.
1 Oktober 2021
aardappelen af land fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Elk aardappelras zijn eigen marktprijs

De prijsontwikkeling in de aardappelmarkt lijkt nieuwe impulsen te krijgen. Nu de start van de hoofdoogst in veel teeltgebieden is gemaakt, worstelen ook nog een behoorlijk aantal telers met de afzet van de midden-vroege contractaardappelen.
24 September 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Belgapom noteert dit seizoen alleen nog Fontane

Het Belgische Belgapom noteert vanaf het nieuwe seizoen van de bewaaraardappelen, alleen nog prijzen voor het ras Fontane. Voor andere rassen zoals Bintje en Challenger wordt wekelijks een 'waarneming' en 'marktstemming' gepubliceerd, maar geen officiële notering meer.
3 September 2021
aardappelen aardappeloogst Fontane

Inside Aardappelen

Nagroei nekt opbrengst Fontane en Challenger

In België zijn de Fontanes en Challengers tussen de laatste 2 proefrooiingen maar beperkt in opbrengst gegroeid. Doordat een inhaalslag niet mogelijk is gebleken, komt de oogst fors onder het meerjarig gemiddelde uit. Dit tonen proefrooiingen op 31 aardappelpercelen met Fontane en 18 percelen met Challenger, verspreid over de Vlaanderen en Wallonië.
1 Oktober 2020
aardappelen aardappeloogst rooien Innovator aardappelrooier

Inside Aardappelen

Fontane gemiddeld, Challenger valt tegen

Het beeld in de diverse proefrooicijfers is zeer vergelijkbaar. Ondanks droge groeiomstandigheden in veel regio's van Nederland en België heeft Fontane zich toch naar de meerjarige opbrengst weten toe te werken. Challenger doet het beduidend minder en blijft achter. Met ruim 30 graden op de borden hoeft op veel nagroei niet meer te worden gerekend.
15 September 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelperceel ruggen grond

Inside Aardappelen

Proefrooiing Bruwier ook onder 5-jarig gemiddelde

Aardappelhandelshuis Bruwier heeft de eerste proefrooicijfers van dit seizoen bekendgemaakt. Het mag bijna geen verrassing meer zijn dat ook hier de resultaten beneden het 5-jarig gemiddelde uitkomen.
21 Augustus 2020
aardappelen aardappeloogst Fontane

Inside Aardappelen

Proefrooiingen tonen forse achterstand aardappelen

Dat de toch wel weer bijzondere weersomstandigheden dit seizoen een groot effect hebben op de ontwikkeling van de gewassen is duidelijk zichtbaar in nieuwe proefrooigegevens van PCA, Fiwap én Aviko. Alhoewel de hittegolf van afgelopen dagen in deze cijfers nog niet is meegenomen, is al duidelijk zichtbaar dat de gewassen een forse achterstand hebben op het meerjarig gemiddelde.
18 Augustus 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Lagere opbrengst in grote Belgische fritesrassen

De aardappeloogst in Vlaanderen en Wallonië ligt beneden het gemiddelde van de afgelopen jaren. Dat blijkt uit de eerste proefrooicijfers van de grootste fritesrassen, die PCA en Fiwap bekend hebben gemaakt. Hoe doorstaan deze percelen de aanstaande zomerhitte?
6 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden