Niels van der Boom

aardappelen bewaring akkerbouw opslag

Opinie Niels van der Boom

Waarom meer niet langer beter is

Op internet viel mij laatst een interessante discussie op. Het onderwerp was een nieuw record voor het telen van wintertarwe. Normaliter ben je met meer kilo's per hectare blij. Het ging echter over de kosten per ton, waar niet over wordt gesproken. Wie wordt er eigenlijk beter van een hogere opbrengst? Niet de boer in dit geval.
22 Augustus 2020
akkerbouw grond trekker

Nieuws Niels van der Boom

Mechanisatiebedrijven dansen op de vulkaan

Net als agrarische bedrijven is ook de mechanisatiesector continu in beweging. Wie het nieuws volgt ziet maandelijks persberichten voorbijkomen van nieuwe overnames. Grote merkdealers groeien en kleintjes zonder opvolger verdwijnen. Onder de grond borrelt meer.
5 Juni 2020
akkerbouw grond trekker

Opinie Niels van der Boom

Mechanisatiebedrijven dansen op de vulkaan

Net als agrarische bedrijven is ook de mechanisatiesector continue in beweging. Wie het nieuws volgt ziet maandelijks persberichten voorbijkomen van nieuwe overnames. Grote merkdealers groeien en kleintjes zonder opvolger verdwijnen. Onder de grond borrelt meer.
4 Juni 2020
kenteken

Opinie Niels van der Boom

Kan trekkerkenteken beloftes waarmaken?

Eind januari is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het dossier trekkerkenteken. Een boekwerk waar de Nederlandse overheid, samen met belangenbehartigers en wegbeheerders, al 15 jaar aan werkt. Het is verre van de laatste episode.
13 Maart 2020
Boerenbusiness

Opinie Niels van der Boom

Schouten vergroot kloof tussen boer en burger

Minister Schouten presenteerde 17 juni 'haar' visie op de toekomst van de landbouwsector in Nederland en hoe ons voedsel de komende 10 jaar geproduceerd wordt. Afgezien van de discussie over kringlooplandbouw was haar 'tone of voice' in mijn optiek onjuist. Het vergroot de kloof tussen boer en burger.
20 Juni 2019
boer klompen

Opinie Niels van der Boom

Deze fout maakt (bijna) iedere boer

Veganisten, boze burgers of overtuigd biologen. De boeren hebben een sterke neiging al deze mensen te willen 'genezen'. De huidige productiemethodes worden met verve verdedigd en nepnieuws wordt bestreden. Dat hoeft niet negatief te zijn, maar het 'hakken-in-het-zand-model' kent zijn grenzen. Deze fout maken veel boeren.
1 Mei 2019
Glyfosaat Roundup

Opinie Niels van der Boom

De boer en het dilemma van de oranje velden

Je kunt er de klok op gelijk zetten dat zo'n 3 maanden na de zwarte piet discussie op sociale media de discussie rond de oranje velden van start gaat. Percelen groenbemester en grasland die zijn doodgespoten voor de volgende teelt. Net als bij zwarte piet staan 2 groepen lijnrecht tegenover elkaar.
21 Maart 2019

Trendrapport Akkerbouw Pro

Kortstondig mooi weer is nog geen voorjaar

De gehele maand februari stond in het teken van mooi weer, waar met name de mestmarkt veel profijt van heeft gehad. Het uitrijdseizoen voor mest begon dan ook voortvarend. Echter, 2 weken mooi weer maakt nog geen voorjaar.
8 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden