Bedrijfsnieuws Tyson Foods

export graanexport

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Het Chinese zero-tolerance beleid inzake corona levert steeds meer belemmeringen voor de handel op. In sommige landen zien exporteurs zich voorlopig zelfs genoodzaakt de export van onder andere rund- en varkensvlees op te schorten. Analisten zien bovendien ook een link tussen de flinke prijsval op de Global Dairy Trade en de lockdowns in China. Vleesexporteur Vion herkent de vertragingsproblematiek, maar zegt de situatie wel goed onder controle te hebben.
5 Mei 2022
Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Nieuws Vlees

CEO's vleesgiganten door politiek gehoord om inflatie

De CEO's van de grote Amerikaanse vleesverwerkers Cargill, JBS, Tyson Foods en National Beef Packing gaan getuigen voor het Amerikaanse congres. De zitting gaat over de rundvleesmarkt en de fors gestegen prijzen voor consumenten.
14 April 2022
Tyson Foods

Nieuws Vlees

Ook Tyson ziet marges op vlees de lucht in schieten

Het Amerikaanse Tyson Foods heeft haar marges over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar fors zien verbeteren. Hoewel het bedrijf vorig jaar mei nog waarschuwde voor druk op de marges vanwege kostenstijging, hebben stijgende prijzen voor vlees het resultaat fors doen stijgen.
8 Februari 2022
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Varkens

Biden: 'Zonder concurrentie geen eerlijk kapitalisme'

Al enige tijd liggen de vleesprijzen in de Verenigde Staten op een hoog niveau en boeken de grote vleesbedrijven miljarden winst. Tegelijkertijd blijven de prijzen voor veehouders achter. Al meermaals uitte de Amerikaanse president Joe Biden zijn ongenoegen over de gang van zaken.
5 Januari 2022
Joe Biden

Nieuws Vleesmarkt

Biden roept slachterijen op matje om hoge inflatie

Joe Biden heeft zich opnieuw uitgesproken over de vermeende marktkracht die de grote slachterijen van de Verenigde Staten hebben. De Amerikaanse president vindt dat zij een te grote vinger in de pap hebben in de totstandkoming van de prijzen voor vlees en daarom debet zijn aan de hoge inflatie in de Verenigde Staten.
17 December 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Arbeidkrapte

Wanhopige Tyson Foods gaat personeel overbetalen

Net zoals in Europa kampen ook Amerikaanse slachterijen met grote personeelstekorten. In een poging om toch voldoende handjes aan de slachtlijn te krijgen, gaat Tyson Foods het personeel nu overbetalen.
9 December 2021
Tyson Foods

Nieuws Jaarcijfers

Vleesgigant Tyson ziet winst verdubbelen

De afzetcijfers van de Amerikaanse vleesgigant Tyson Foods hebben een flinke knauw gekregen door de arbeidskrapte en lagere dieraantallen. De omzet en winst daarentegen spinnen garen bij de krapte op de vleesmarkt.
16 November 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Vleesmarkt

Slachterijen VS: Regering zelf schuld van hoge prijzen

De grote vleesconcerns in de VS, waaronder JBS, Cargill en Tyson Foods, hebben in een gezamenlijke brief uitgehaald naar de Amerikaanse regering. Niet zij, maar de regering is debet aan de hoge vleesprijzen die burger voorgeschoteld krijgen.
16 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden