Uienprijzen

uienoogst

Marktupdate Uien

Kwaliteit wordt de scherprechter in de uien

De uiennoteringen op de regionale beurzen maakten deze week geen rare sprongen. Overdreven druk in de handel is het overigens ook niet. Grofte maakt een verschil, maar nog veel belangrijker is de kwaliteit. Telers die denken: We rijden ze binnen en zien het wel, kunnen nog weleens bedrogen uitkomen.
29 September 2023
uienoogst

Marktupdate Uien

Uienkopers en -verkopers hebben elkaar in de tang

De uienprijzen op de regionale beurzen blijven redelijk stabiel maar heel veel handel is er niet. Telers, handel en verwerkers hebben moeite om tot elkaar te komen. Prijs is bij de teler het pijnpunt terwijl verwerkers de kwaliteit als het grote risico zien.
22 September 2023
uien uienoogst uien laden

Nieuws Uien

Europese uienoogst in volle gang na lastig groeiseizoen

Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk is de oogst van zaaiuien in volle gang. Telers sluiten daarmee het boek van wederom een lastig groeiseizoen en proberen het gewas zo goed mogelijk te bewaren en af te zetten. De marktsituatie is over de hele linie vergelijkbaar te noemen.
19 September 2023
uienoogst

Marktupdate Uien

Realisme is terug van weggeweest in uienhandel

De prijzen voor de gele uien af land stabiliseren. Telers en handelaren hebben een niveau gevonden waar beide voor nu althans tamelijk comfortabel mee zijn. Opmerking die je daar bij wel kan kan maken, is dat er niet heel veel handel is in uien af land. 
15 September 2023
uien uienoogst biologisch uien laden

Analyse Uien

Oogst en export maken of breken de uienmarkt

Areaal, export en kilo's maken of breken de uienmarkt. De eerste is bekend, maar over de laatste twee heeft zo ongeveer iedereen die je spreekt een eigen theorie. Telers zijn daarbij meer in de ban van wat ze rooien, terwijl sorteerders zich eerder zorgen maken over de exportkansen.
8 September 2023
uienoogst

Marktupdate Uien

Waar doe je goed aan met de uienoogst?

Qua prijzen laat de uienmarkt geen grote verrassingen zien deze week. Telers zijn echter veel drukker met de oogst dan met de handel, zo lijkt het. En over het rooien en laden lopen de meningen nogal uiteen. Eén ding kunnen we wel met zekerheid zeggen: over een maand weet je wat je had moeten doen.
8 September 2023
uienoogst

Marktupdate Uien

Telers en sorteerders houden zich gedeisd

'Voorspellen is moeilijk, zeker als het de toekomst betreft.' En dat is in de uien niet anders. Telers en sorteerders hebben daarbij een bijna tegengestelde visie op wat de komende weken en maanden zou kunnen gebeuren op de uienmarkt.
1 September 2023
uien uienoogst

Marktupdate Uien

Premie voor de vroegste zaaiuien wordt afgebouwd

De uienmarkt voelt vast aan. De handel is misschien wel wat terughoudend, maar telers worden daar niet warm of koud van. De echte top van de eerste zaaiuien gaat er wel een beetje af, maar wegzakken doet de markt niet. Kwaliteit is wel een punt van aandacht, vertelt Jurphaas Lugtenburg in de marktupdate uien. 
25 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden