Zaaiuien

uien Gewastour2020

Gewastour uien - week 15

Komen zaaiuien boven of is korst te sterk?

De eerste scheuten van de gele uien komen boven de grond, zien de telers die meedoen aan de Boerenbusiness Gewastour. Deze percelen zijn voor de afgelopen regenperiode gezaaid. Op andere percelen laat de opkomst nog op zich wachten en is een hogere temperatuur van belang. Korstvorming vormt echter een behoorlijk obstakel.
13 April 2022
Gewastour 2022

Gewastour uien - week 11

Vlotte inzaai eerste uien, maar 'uienzaaien is raaien'

Het is nog vroeg in het seizoen maar de eerste uientelers van de Gewastour zijn druk bezig met het zaaien van de uien. De omstandigheden zijn zeker goed, maar toch heersen er veel twijfels over het juiste zaaimoment in verband met de weersvoorspelling.
18 Maart 2022
akkerbouw sorteren uien

Nieuws Uienhandel.com

Uienprijzen voor oogst 2022 hoger in de voorverkoop

Het prijsniveau van uien op contract doet aankomend seizoen een stap omhoog. De huidige prijs is een mineur, maar er heerst veel onzekerheid en speculatie voor komend groeiseizoen. De verwerkers lijken voor te sorteren op een uitdagend seizoen.
10 Maart 2022
uien zaaien

Nieuws Uien

Areaal zaaiuien doet een stap terug in 2022

Nadat het areaal zaaiuien het afgelopen jaar nog met 11% (CBS) toenam, doet dat in 2022 een stapje terug. Dat is de verwachting van verschillende uienzaadleveranciers. Er is tot op heden minder zaaizaad verkocht en dat ligt grotendeels aan de teelt die uitdagender is dan ooit. Rood uienzaad is daarentegen zo goed als uitverkocht.
3 Maart 2022
uien zaaiuien

Inside Uien

250.000 ton uien extra is uitdaging voor handel

De markt moet dit jaar een recordopbrengst van 1,6 miljoen zaaiuien verwerken. Is er een bestemming voor deze flinke uienberg?
11 November 2021
zaaiuien

Inside uien

Oogstraming zaaiuien gaat uit van recordopbrengst

Er wordt dit jaar bijna 20% meer aan zaaiuien geoogst dan in 2020. Dat blijkt uit de voorlopige oogstraming akkerbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is het resultaat van een recordareaal en een relatief hoge hectare-opbrengst.
28 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 39

Uienoogst 2021 verloopt vrijwel vlekkeloos

Met de weersomstandigheden van de afgelopen tijd verliep de uienoogst zonder al te veel problemen. Het gros van de uien is inmiddels van het land af en de laatste percelen zijn aan bod. De Boerenbusiness Gewastour laat duidelijk zien, waar het laatste perceel in het zwad ligt.
29 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 36

Lagere opbrengst uien en twijfel bewaarkwaliteit

Nu een gedeelte van de zaaiuien zijn gerooid, lijkt de uienopbrengst zoals verwacht onder het 5-jarige gemiddelde uit te komen. Het moeizame groeiseizoen heeft voor minder tonnen gezorgd en ook over de bewaarkwaliteit zijn er twijfels.
10 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox