Zaaiuien

Gewastour

Gewastour Uien - week 35

Zaaiuien rooien in volle gang, hoe gaat het?

Het rooien van de eerste zaaiuien is in volle gang. Zo is afgelopen weekeinde het Gewastourperceel in Oeffelt (Noord-Brabant) gerooid. Wat is de opbrengst en wat gebeurt er op de andere uienpercelen?
31 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 34

Explosie valse meeldauw in uien zet hard door

De explosie van valse meeldauw in de zaaiuien heeft zich de afgelopen weken flink voortgezet. Meerdere percelen kleuren bruin van deze schimmel en haarden zijn veelvoorkomend. Inmiddels zorgt valse meeldauw voor een flinke opbrengstderving.
26 Augustus 2021
zaaiuien Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 32

Eerste proefrooiingen uien: uiteenlopende opbrengsten

De opbrengsten op de percelen zaaiuien in Nederland lopen ver uiteen. Tenminste, dat maken de eerste proefrooiingen van de uienpercelen die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour duidelijk. Wat zijn de resultaten en wat is het groeipotentieel van de zaaiuien de komende weken?
12 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 32

Uien in Gewastour groeien hard, eerste al gerooid

De eerste zaaiuien van het seizoen zijn gerooid bij het perceel in Ysselsteyn van de Boerenbusiness Gewastour. Daarnaast groeien de zaaiuien op de andere percelen hard en wordt er volop tegen bladziekten gespoten.
10 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 31

Explosie van valse meeldauw in zaaiuien

De laatste jaren hadden we er weinig last van maar inmiddels is in vrijwel ieder blok met zaaiuien wel valse meeldauw te vinden. In de ergste gevallen kan het leiden tot fikse opbrengstderving. Ook de komende dagen heeft valse meeldauw weer een hoge infectiekans.
5 Augustus 2021
uien

Gewastour uien - week 31

Zaaiuien strijken, juiste MH bespuiting cruciaal

De zaaiuien van de Gewastour zijn vorige week begonnen met strijken en inmiddels gaat dat erg snel. De eerste MH-bespuitingen zijn dan ook gedaan, waarbij het juiste moment cruciaal is voor een goede opname. 
4 Augustus 2021
Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

Laat beste moment MH-bespuiting niet ontglippen

De vroegst gezaaide percelen zaaiuien zijn eind juli aan de MH-bespuiting toe; in de weken daarna volgt de grote massa. Uienexperts Kees Jacobs en Michiel van Mol adviseren telers om de spuitomstandigheden scherp in de gaten te houden. “Bij wisselvallig weer kun je zomaar het mooiste moment missen.”
29 Juli 2021

Aangeboden door Bayer CropScience

Zó ben je bladziekten in uien de baas

Het typisch Nederlandse zomerweer waar we dit jaar mee te maken hebben is ideaal voor bladziekten in de uien. Om het gewas gezond te houden is een preventieve aanpak en juiste bestrijding van groot belang. Mark Ermers van Bayer Cropscience legt uit welke aanpak de juiste is en waar u op moet letten.
23 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden