Biomassa

biomassa

Nieuws Stikstof

Rechter: Biocentrale FrieslandCampina mag niet

De rechtbank Overijssel heeft een streep gehaald door de vergunning van Brouwer Biocentrale in Balkbrug. Dit is omdat niet helder is gemaakt hoeveel depositie de centrale veroorzaakt op omliggende natuur en er ook geen legalisatieprogramma met eventuele stikstofruimte beschikbaar is. 
27 Januari 2022
windmolen drijfmest injecteren windmolenpark

Nieuws Energie

Steeds meer hernieuwbare energie op de markt

Nederland stapt steeds verder over op hernieuwbare energie. Het aandeel hernieuwbaar in de energiemix in 2020 bedraagt 11,1%. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS. In 2019 ging het nog om 8,8%.
31 Mei 2021
windenergie windturbine windmolen zonneenergie

Nieuws Energie

Windstilte op de energiemarkt

Letterlijk en figuurlijk heerst er windstilte op de energiemarkt. In afwachting van de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen blijft de olie prijshoudend. De gasprijs verwerkt een kleine toename.
6 November 2020
suikerbieten suiker

Nieuws Energie

Advies: 10 miljoen ton extra duurzame biogrondstof

Nederland kan in 2030 zo'n 10 miljoen ton biogrondstoffen meer beschikbaar maken, bovenop de 30 miljoen ton die nu beschikbaar is voor voedsel, veevoer, materialen en energie. Daarmee kan onder meer 1,3 miljard kuub biogas worden geproduceerd ter vervanging van aardgas of andere fossiele brandstoffen in de transportsector.
16 Juli 2020
biomassa

Nieuws Oordeel SER

Biomassa moet je zo min mogelijk verbranden

Biomassa moet steeds minder worden ingezet voor het opwekken van energie, omdat het in de toekomst vooral nodig is in de chemie en als grondstof voor materialen.
1 Juli 2020
Boerenbusiness

Achtergrond Energie

Langer aan het gas en stop met steun biomassa

De Commissie Remkes heeft maandag 8 juni in haar eindadvies een bom onder het stikstofbeleid voor de landbouw gelegd.Het advies bevat een tweede verrassing: de subsidies op het gebruik van biomassa voor energie-opwekking moeten weg.
11 Juni 2020
koolzaad

Nieuws Energie

Duurzame energie uit biomassa domineert

Biomassa is veruit de grootste bron van duurzame energie. In 2019 maakte dit segment van de duurzame energieproductie 60% van het totaal uit.
1 Juni 2020
energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Energie

Verbruik zonne-energie bijna verdubbeld

Het verbruik van zonne-energie (elektriciteit en warmte) is in 2018 met maar liefst 40% toegenomen. Daarnaast is ook het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen vorig jaar opnieuw gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox