Filipijnen

suiker

Achtergrond Suiker

Filipijnse suikerproductie gebukt onder hoge kosten

Jaarlijks produceren de Filipijnen zo’n 24 miljoen ton suikerriet. Daarmee is het land een belangrijke leverancier aan de wereldwijde suikerindustrie. Toch is het nog maar de vraag of dat komende jaren zo blijft. Producenten van suikerriet gaan namelijk gebukt onder de torenhoge productiekosten.
3 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Filipijnen zijn lichtpuntje voor export varkensvlees

Een klein lichtpuntje voor Europese varkensvleesexporteurs: de varkensvleesimport van de Filipijnen, na China de belangrijkste afnemer, nadert een hoogtepunt. De varkensstapel in het land is zwaar getroffen door uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Dit voorjaar maakte de president van het land, Duterte, al bekend de invoer van varkensvlees flink te willen verhogen om prijsstijgingen te beperken. 
11 Oktober 2021
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Steeds minder Afrikaanse varkenspest op Filipijnen

Nadat Afrikaanse varkenspest sinds 2019 (AVP) voor flinke problemen zorgde op de Filipijnen lijkt de situatie zich nu meer en meer te stabiliseren. De voor Europese varkensvlees producenten belangrijke exportbestemming verwacht over ruim een jaar zelfs al weer zelfvoorzienend te zijn.
24 Augustus 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Honger naar varkensvlees groot bij Filipijnen door AVP

De Filippijnen heeft de invoer van varkensvlees over het eerste kwartaak fors opgeschroefd, wat overeenkomt volgens de planning van de regering. De invoer is met maar liefst 250% gestegen.
18 Juni 2021
neus varkens - agri

Nieuws VARKENS

Forse krimp Filipijnse varkensvleesproductie

Op de Filipijnen is in het eerste kwartaal fors minder varkensvlees geproduceerd. Dat maakte het Filipijnse ministerie van landbouw deze week bekend. Het land dat voor Europese varkensvlees-exporteurs een belangrijke bestemming is, lijdt flink onder uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP). Dit wordt nu ook duidelijk in de officiële productiecijfers.
3 Juni 2021
varkensvlees ham

Inside Varkens

Filipijnen maken import varkensvlees weer duurder

De Filipijnen hebben de importtarieven op varkensvlees weer verhoogd, nadat deze begin april nog werden verlaagd. Ook heeft het ministerie van Landbouw van het land een herstelplan voor de varkenssector gepresenteerd. Filipijnen worden zwaar getroffen door uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP). 
18 Mei 2021
financieel valuta dollar Verenigde Staten

Inside Varkens

Filipijnen geven impuls aan varkenstermijnmarkt VS

De prijzen voor varkens zijn in de Verenigde Staten deze week nog verder gestegen. Hiermee zet de varkensprijs de recente opmars onverminderd voort. De termijnmarkt voor varkens noteert voor bijna alle levertermijnen hogere cijfers.  Directe aanleiding daarvoor is de beslissing van de Filipijnen om meer varkensvlees te gaan importeren tegen lagere tarieven.
9 April 2021
stop

Nieuws Varkens

Filipijnse varkenshouders dreigen met productiestop

De Filipijnse varkensvleesvoorraad is beperkt en kan niet volledig aan de vraag voldoen, wat tot forse prijsstijgingen leidt. De regering pleit voor het verhogen van de varkensvleesinvoer om prijsstijgingen te beteugelen, dit echter tot verontwaardiging van de Filipijnse varkenshouders. Die dreigen zelfs de productie stop te zetten als er geen gehoor wordt gegeven aan hun kritiek. 
30 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden