Breeders trust

sateliet

Nieuws Kwekersrecht

Breeders Trust laat satelliet pootgoedpercelen checken

Breeders Trust gaat satellietbeelden gebruiken om de illegale productie van pootaardappelen wereldwijd te kunnen traceren. Hiertoe heeft de organisatie een contract getekend met het Geo4A, een bedrijf die is gespecialiseerd in dataverwerking van satellietbeelden. 
25 Juni 2020
aardappelen pootgoed Agrifoto NAK Proefveld

Nieuws Pootgoedfraude

Rechter: 'Besluit NAK over pootgoedfraude terecht'

Het besluit van keuringsdienst NAK om de aardappeloogst van de frauderende teler uit Kruisland dit jaar gecontroleerd af te laten zetten is terecht. Dat stelde het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.
22 Augustus 2019
contract

Nieuws Breeders Trust

Schaap Holland treedt toe tot Breeders Trust

Schaap Holland is aandeelhouder geworden van Breeders Trust. Dat blijkt uit een persbericht dat beide partijen vrijdag 24 mei samen hebben uitgebracht. Het familiebedrijf heeft 5% van de aandelen van Breeders Trust verworven.
24 Mei 2019

BB TV Geert Staring

'Dalend moraal bij sommige pootgoedtelers is zorgelijk'

Breeders Trust wil met de aanpak van pootgoedfrauders een voorbeeld stellen aan aardappeltelers, want directeur Geert Staring ziet de moraal bij sommige telers dalen. "Dat is zorgelijk", zegt hij in een interview met Boerenbusiness. Ook verwacht Staring daadkrachtig optreden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
17 Mei 2019
rechtspraak rechtzaak

Nieuws Pootgoedfraude

Breeders Trust wil strafrechtelijk onderzoek

Breeders Trust wil dat er een strafrechtelijk onderzoek komt naar de Zeeuwse handelaar in de pootgoedfraudezaak. In die zaak is 250 ton Fontane met vervalste certificaten verhandeld. De organisatie bereidt inmiddels een aangifte voor.
17 Mei 2019
pootgoed

Nieuws Aardappelen

Pootgoedfraude blijft sector bezighouden

Circa 1 week na de publicatie van een bericht over de illegale handel in pootgoed van het ras Fontane, houdt het de sector nog steeds bezig. Certificeringsinstantie Skal maakte bekend het handelsbedrijf, dat betrokken is bij de aanklacht, vorig jaar november te hebben gedecertificeerd.
13 Mei 2019
pootgoed

Nieuws Aardappelen

Gevolgen sjoemelpootgoed niet te overzien

De omvang van het illegaal vermeerderde en verkochte pootgoed van het ras Fontane is significant. Alleen al dit jaar gaat het om 250 ton pootgoed dat niet gekeurd is. Volgens de waakhond is minstens 3 teeltjaren op illegale wijze pootgoed vermeerderd en verkocht. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van Breeders Trust.
6 Mei 2019
aardappelen pootgoed Agrifoto

Nieuws Pootgoedfraude

Daders sjoemelpootgoed betrapt door NAK

Keuringsdienst NAK en Breeders Trust hebben de daders gevonden die ongecertificeerd pootgoed van het ras Fontane verkochten met vervalste certificaten. In totaal ging het om meer dan 250 ton van het fritesras. Het uitgangsmateriaal is verkocht aan Belgische bedrijven.
30 April 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox