Baalprijs

akkerbouw sorteren uien

Analyse Uien

Vraag trekt aan maar de uienprijs blijft dalen

Telers hebben de teugels van de uienmarkt nu definitief uit handen gegeven. Bij sommige boeren kun je zelfs spreken over paniek. Vertrouwen dekt de lading niet, maar verpakkers en exporteurs worden minder somber.
Vandaag 16:30 uur
uien

Analyse Uien

Kaf wordt van koren gescheiden in uienhandel

In een stijgende markt kan iedereen zaken doen. In de dalende markt is dat wel even anders. Daar wordt het kaf van het koren gescheiden. De uienmarkt zit in een neerwaartse spiraal. Het lukt niet die te doorbreken. Dat terwijl verschillende telers en ook exporteurs dat graag anders zouden zien.
19 April 2024
uien rode uien Afleveren

Analyse Uien

Wie trapt eens op de rem in de uienmarkt?

'Wees huiverig wanneer anderen hebberig zijn en word hebberig wanneer anderen huiverig zijn.' Deze uitspraak van Warren Buffett slaat op de aandelenmarkt, maar is een-op-een van toepassing op de uienmarkt. De dalende trend die circa twee maanden geleden werd ingezet, maakt een hele andere dynamiek los. In sommige gevallen slaan telers en sorteerders misschien wel door.
12 April 2024
peen uien egypte

Analyse Uien

Weinig reden tot optimisme in uienland

De uienmarkt heeft wel wat weg van het weer waar we mee te maken hebben. Over het algemeen somber en nat met af en toe is een paar droge dagen tussendoor. Al met al alleen te weinig om echt zoden aan de dijk te zetten.
5 April 2024
uien

Analyse Uien

Spelers op uienmarkt hebben gevoel voor drama

Het zijn spannende tijden op de uienmarkt alleen niet op de manier zoals telers, handel en sorteerders het graag hadden gezien. Over de hele linie gezien blijft het stug. Ergens moet er een keer een kantelpunt komen. Alleen wanneer is dat?
29 Maart 2024
sorteren uien

Analyse Uien

Dalende markt brengt nieuwe dynamiek op gang

Het is Leiden in last op de uienmarkt. De export valt tegen, prijzen staan onder druk, verschillende sorteerders hebben achteraf bekeken veel te dure uien in de boeken staan die deze maand nog opgehaald moeten worden en er blijken toch meer uien in de schuren te zitten dan verwacht. In de uien is het vaker alles of niks en nu zitten we in de niks-fase.
22 Maart 2024
uien uienbewaring

Analyse Uien

Het wordt nooit zo donker of het wordt weer licht

Matige exportcijfers en nog redelijk wat uien in de schuren. Dat drukt de stemming op de uienmarkt. Er lijkt nu wel wat geforceerd te worden. Onder druk wordt alles vloeibaar en beetje bij beetje komt er wel steeds wat handel los zowel op de teler als in de export.
15 Maart 2024
uien

Analyse Uien

Het is werken om klanten voor uien te vinden

Van een uienmarkt waar de telers heer en meester waren komen we nu meer in de situatie waar de koper het laatste woord krijgt. Dat is wel omschakelen na de laatste anderhalf jaar waar het niet op leek te kunnen in de Nederlandse uiensector.
8 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden