Baalprijs

uien

Analyse Uien

Het is werken om klanten voor uien te vinden

Van een uienmarkt waar de telers heer en meester waren komen we nu meer in de situatie waar de koper het laatste woord krijgt. Dat is wel omschakelen na de laatste anderhalf jaar waar het niet op leek te kunnen in de Nederlandse uiensector.
8 Maart 2024
uien uienbewaring

Analyse Uien

Optimisme eerder in het uienseizoen niet beloond

Het vertrouwen in de uienmarkt was groot in de eerste helft van het seizoen. Inmiddels zijn we in maart aanbeland. Verschillende sorteerders komen tot de conclusie dat uienprijzen richting de €50 voor levering februari/maart, wat in november en december heel redelijk was, achteraf bekeken net iets te gek zijn geweest.
1 Maart 2024
akkerbouw uien uienbewaring

Analyse Uien

Zenuwen worden op de proef gesteld in uienmarkt

Het hapert in de uienexport en dat trekt de hele gemoedstoestand in de markt naar beneden. Handel wordt maar beperkt gedaan en er wordt wat af gesomberd. Toch blijven de prijzen heel aardig in de benen. Zowel in de baal als op de teler. Er zitten veel tegenstrijdigheden in de markt.
23 Februari 2024
sorteren uien

Analyse Uien

Europa moet het doen voor de Nederlandse uien

Het is vlees noch vis in op de uienmarkt. Vooral de  sorteerders zijn niet heel optimistisch. Angst dat de markt wegzakt is ook weer niet echt aanwezig. Om de culinaire termen te blijven: de uienmarkt staat op een laag pitje te pruttelen.
16 Februari 2024
uien rode uien Afleveren

Analyse Uien

Tegenstrijdigheden houden uienmarkt in balans

Mondjesmaat trekt de vraag naar Nederlandse uien vanuit Europa aan. Het gaat alleen niet in de mate waarin sommige sorteerders dat graag zouden zien. Dat maakt dat de stemming er nog niet echt in wil komen.
9 Februari 2024
uien uienbewaring

Analyse Uien

Sorteerders en uientelers kunnen creatief rekenen

Voorspellingen en verwachtingen lopen nogal uiteen in de uienwereld. Exportcijfers, prijzen op de regionale beurzen en oogstcijfers van het CBS worden door iedereen op zijn eigen manier - en stiekem misschien ook wel in het eigen voordeel - uitgelegd. Het blijven natuurlijk wel uien, dus alles is nog mogelijk.
3 Februari 2024
sorteren uien

Analyse Uien

Nederlandse baalprijs vindt aansluiting in Europa

Het vertrouwen in de uienmarkt voor de korte termijn was onder sorteerders al niet bijster groot. Dat is er deze week niet veel beter op geworden. Vooral de tegenvallende exportcijfers in de eerste week van 2024 gaven een knauw. Of dat terecht is moet nog maar blijken. Er zijn verschillende signalen die er op duiden dat er een ommekeer aan komt.
26 Januari 2024
uien uienbewaring

Analyse Uien

Het is niet de beste maand voor de uienhandel

Januari heeft de naam een slechte maand voor de handel te zijn. In de uien klopt dat ook een heel eind dit jaar. Prijzen op de regionale beurzen staan iets onder druk. Veel wordt er overigens niet gekocht of verkocht. Dat zorgt voor chagrijn onder de verwerkers, niet dat telers zich daar overigens wat van aantrekken.
19 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden