Tarweoogst

tarweoogst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Britse tarweoogst op laagste niveau sinds 1981

De eerste voorspelling van Britse overheidsinstantie Defra is dat de tarweproductie van het Verenigd Koninkrijk dit seizoen op het laagste niveau sinds 1981 uitkomt. Insiders verwachten dat deze oogstprognose in de komende maanden nog verder omlaag wordt bijgesteld. Die lagere productie zorgt er ook voor dat er meer import wordt verwacht.
6 Oktober 2020
tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Wereldwijde tarweoogst naar boven bijgesteld

Het International Grains Council (IGC) heeft haar verwachting voor de wereldwijde tarweoogst van seizoen 2020/2021 naar boven bijgesteld. Vooral in Rusland voorziet de organisatie een grotere oogst, terwijl in Frankrijk en Roemenië juist kleinere oogsten worden verwacht.
31 Augustus 2020
tarweoogst rusland graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Rusland verwacht op één na grootste graanoogst

Ondanks het coronavirus en de landelijke beperkingen die dat tot gevolg heeft, weet Rusland een zeer goede graanoogst weg te zetten. Het Institute for Agricultural Market Studies (IKAR) heeft de verwachtingen voor de opbrengst daarom naar boven bijgesteld. Naar verwachting behaalt het land daardoor de op één na grootste oogst ooit.
26 Augustus 2020
akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Verloop tarweoogst geeft toch vertrouwen

Een daling van de tarweprijzen in Europa is deels ingezet door de verbeterde tarweoogst in Rusland. Die pakt in het zuiden en midden van het land gunstiger uit dan vooraf gedacht. Het is echter niet overal positief. Vooral zomergranen – maar ook korrelmaïs – worden in het oosten door grote droogte geraakt.
18 Augustus 2020
tarweveld frankrijk tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Frankrijk verwacht minder tarwe, gerst én koolzaad

De Franse statistiekdienst Agreste heeft de oogstprognoses voor zowel tarwe, gerst als koolzaad naar beneden bijgesteld. Zo verwacht de statistiekdienst dat de opbrengst van zachte tarwe dit seizoen nog eens 1,4 miljoen lager ligt en komt de koolzaadoogst naar verwachting 4,8% lager uit dan vorig oogstjaar.
17 Augustus 2020
tarwe - agri

Nieuws Granen

Tarwe tot 230 ton/ha mogelijk door stapelen

Een tarweopbrengst van 40 ton tot maar liefst 230 ton per hectare is mogelijk volgens onderzoekers van universiteiten in Australië, Nederland en China. Het geheim is stapelen. Het zogenoemde vertical farming. Onder ideale groeiomstandigheden met kunstlicht is op jaarbasis een opbrengst te realiseren die tot 600 keer hoger ligt dan het wereldwijde gemiddelde nu.
3 Augustus 2020
tarweoogst australie

Inside Granen & Grondstof

Australische oogst gunstig, maar nog niet bewaarheid

Akkerbouwers in Australië kijken reikhalzend uit naar de graanoogst die in november van start gaat. De tarwe-opbrengsten worden er maar liefst 70% hoger ingeschat dan een jaar eerder. Daarmee is eindelijk hoop op verbetering na een droogtetrilogie. Echter, volledige zekerheid is er zeker nog niet.
3 Augustus 2020
akkerbouw tarweveld graanoogst combine tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Opbrengstmeter bepaalt de tarweprijs

Nu niet alleen in de Zwarte Zee regio, maar ook in heel de EU, de combines rijden kan een beter beeld worden gevormd van de tarweopbrengsten. Die zijn grotendeels zoals verwacht. Tegenvallende cijfers gaven de prijs een ruggensteuntje maar dit herstel is broos.
27 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden