Tarwe-export

haven graanexport

Inside Granen en grondstof

Amerikaanse graanexport verstoord door orkaan

Orkaan Ida die zondag aanland kwam in de Amerikaanse staat Louisiana heeft voor grote schade gezorgd. Ook de havenfaciliteiten voor de graanexport hebben de orkaan niet ongeschonden doorstaan. Dat maakt de Amerikaanse graanbeurzen nerveus.
1 September 2021
graanoogst frankrijk

Inside Granen en grondstof

Frans graanexport komt maar traag opgang

Het exportseizoen van tarwe gaat in het nieuwe oogstjaar 2021/2022 dat in juli begint langzaam van start. Uit de eerste berichten blijkt dat de Franse export van tarwe naar landen buiten de EU ligt op het laagste niveau in 10 jaar.
5 Augustus 2021
bewaring tarwe - agri

Inside Granen

EU verwacht top export tarwe in vraagmarkt

Een combinatie van meer areaal, gunstige groeiomstandigheden en veel vraag op de wereldmarkt zorgt voor rooskleurige exportverwachtingen bij tarwe. Vooral in de eerste helft van het nieuwe seizoen rekenen Europese exporteurs erop dat de Russische variabele exportbelasting roet in het eten gooit. Waardoor de handel meer naar Europa verschuift.
21 Juni 2021
export haven transport trein spoorwegen

Inside Graan

Australiërs krijgen graan het land niet uit

Een te kort aan vrachtwagenchauffeurs en treinmachinisten is een groot probleem voor de export van graan in vooral West-Australië. De havens zijn volgeboekt om de recordoogst over de wereld te verschepen, maar handelaren hebben de grootste moeite om hun graan daar te krijgen. En dat in een jaar met goede prijzen en grote vraag naar graan.
22 April 2021
tarweoogst rusland graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Russische exportbelasting op tarwe definitief

Rusland hanteert vanaf 1 maart een hogere exportbelasting op tarwe. Dat laat de Russische regering dinsdag 26 januari weten.
27 Januari 2021
tarwe - food

Inside Granen & Grondstof

Europese tarwe-export lager dan vorig seizoen

De export van zachte tarwe vanuit de Europese Unie ligt voor seizoen 2020/2021 tot nu toe iets lager dan vorig seizoen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Europese Commissie. Toch wordt vergelijken met vorig jaar lastig, gezien Groot-Brittannië nu niet meer meegerekend wordt.
15 Januari 2021
export

Inside Granen & Grondstof

Franse tarwe-export zakt naar dieptepunt

De export van zachte tarwe vanuit Frankrijk richting de landen buiten de Europese Unie is in de maand september naar het laagste punt in 11 jaar tijd gezakt. De oorzaak lijkt te liggen in de verlaagde oogstprognoses.
6 Oktober 2020
graankorrels maaltarwe tarwe - food

Inside Granen & Grondstof

Graanindustrie draait op hoogste versnelling

Zowel de fysieke Franse granenmarkt als de termijnmarkt draaien op volle toeren. Maandagmiddag 23 maart tikte de Matif een hoog van €198 per ton aan. Een prijsstijging van 3,5% met het slot van de vrijdag ervoor. Het hamsteren door consumenten zorgt voor een fors toegenomen vraag naar graanproducten als pasta's en bloem.
23 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox