LTO Noord

aardappelen windenergie windturbine windmolen energie

Nieuws Energie

Urgenda: meer windmolens niet meer nodig

Urgenda pleit in een vandaag (donderdag 24 juni) gepresenteerd plan 'Tussen kolen & Parijs' voor minder zonne- en windenergie op agrarische grond en in de natuur. De organisatie wil het Nederlandse landschap beschermen door zonnepanelen voornamelijk op zee en op daken te plaatsen.
24 Juni 2021
zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Energie

LTO luidt de noodklok over capaciteit op stroomnet

Tientallen en mogelijk honderden boeren en tuinders raken volgens LTO in de problemen door capaciteitsgebrek op het elektriciteitsnet. LTO Noord-bestuurder Nico Verduin: 'Je zou maar veel geld hebben geïnvesteerd om bij te dragen aan verduurzaming en dan te horen krijgen dat je niks met je zonnepanelen kan.'
12 Mei 2021
windenergie energie windmolenpark

Nieuws Energie

Kabels Eemshaven dwars door landbouwgrond

Eric Wiebes, minister van Economische Zaken, schrijft dat het kabeltracé Eemshaven-West wordt gekozen als voorkeurstracé voor de aansluiting van het toekomstige windpark op de Noordzee. LTO Noord vindt deze keuze teleurstellend, maar aanvaardbaar. De landbouwsector had de voorkeur voor een traject via Eemshaven-Oost.
15 Januari 2021
beregenen grasland ruwvoer

Nieuws Beregeningsverbod

Weinig verschil in overdag of 's nachts beregenen

Er zijn nauwelijks verschillen zichtbaar tussen overdag of 's nachts beregenen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van het KNMI en Wageningen Universiteit. De uitkomsten van het onderzoek zijn voor LTO Noord een reden met de waterschappen om tafel te gaan om onzinnige beregeningsverboden te voorkomen.
19 Augustus 2020
rat

Nieuws Rattenschade

Ratten veroorzaken flinke schade in maïs

In West-Friesland kampen maïstelers dit jaar met veel schade als gevolg van rattenplagen. Pas ingezaaid maïs is voor ratten een smakelijk maal, waardoor telers een deel van hun oogst verloren zien gaan.
10 Juni 2020
windenergie tulpen melkveebedrijf koeien weidegang nederland flevoland

Nieuws Stikstof

Geen strengere stikstofregels in Flevoland

De provincie Flevoland gaat geen extra regels leggen bovenop het landelijk stikstofbeleid. Dat is de uitkomst van het overleg woensdagochtend 16 oktober tussen een afvaardiging van de provincie en een boerendelegatie.
16 Oktober 2019
kaaten kaartspel poker

Opinie Eric de Lijster

Overspeel niet de hand met de boerenprotesten

Zelf ben ik een boerenzoon. Van huis uit kan ik mij dus uitstekend inleven in de gevoelens en de frustraties van alle demonstrerende boeren. Met mijn ervaring in de media weet ik echter ook dat je snel de hand kan overspelen in de publieke opinie. Bijvoorbeeld door de deur open te rammen van een provinciehuis, zoals maandag 14 oktober in Groningen gebeurde.
15 Oktober 2019
varkenshouderij biggen varkens

Nieuws Intensieve veehouderij

Groningen zet veehouderij definitief op slot

De provincie Groningen heeft woensdag 14 november besloten dat het de intensieve veehouderij definitief per 1 januari 2019 op slot zet. Het betekent dat de boeren met varkens of kippen het aantal dieren op het bedrijf niet meer mogen uitbreiden.
15 November 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief