Aardappelverwerking

frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Fritesproductie naar laagste punt in twee jaar

Tussen de aansluiting oude en nieuwe oogst aardappelen zat een gaatje. Dat is terug te zien in het verwerkingscijfer van de Nederlandse aardappel verwerkende industrie over de maand juli. Het is al weer even geleden dat dat begon met een tweetje.
23 Augustus 2023
frites aardappelverwerking frituren

Nieuws Aardappelen

Hoge aardappelprijs zet geen rem op verwerking

Beperkte beschikbaarheid van en hoge prijzen voor vrije aardappelen. Het deert de verwerkende industrie niet als je naar de nieuwe verwerkingscijfers kijkt. Sterker nog, vergeleken met mei geven de fritesbakkers in juni weer wat gas bij.
19 Juli 2023
frites aardappelverwerking frituren

Nieuws Aardappelen

Aardappelschaarste wordt nu gevoeld in de fabriek

Het volume verwerkte fritesaardappelen doet in mei een stap terug. Wordt na maandenlang stampen nu eindelijk een tekort aan aardappelen gevoeld door de Nederlandse verwerkers?
19 Juni 2023
aardappelen akkerbouw Verenigde Staten aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Seizoenswissel lastige puzzel voor verwerkers

Aardappelschuren in Canada zijn minder gevuld ten opzichte van een jaar geleden. Wie kijkt naar fritesaardappelen ziet wel een iets ander beeld. Een prima verwerking zorgt ervoor dat fabrieken moeten puzzelen om hun lijnen gevuld te houden. Ondertussen zit de nieuwe oogst bijna overal in de grond.
13 Juni 2023
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws Aardappelen

Agrico en Nedato voegen tafelaardappeltak samen

De tafelaardappelactiviteiten van Agrico en Nedato worden samen met Agrico dochter Leo de Kock vanaf komend najaar ondergebracht in een nieuwe onafhankelijke coöperatie. Dat hebben de bedrijven vandaag (woensdag 24 mei) bekend gemaakt.
24 Mei 2023
frites

Analyse Aardappelen

Dure aardappelen remmen de verwerking nauwelijks

De PotatoNL begon in april stappen omhoog te zetten. De vraag naar aardappelen door de verwerkende industrie heeft daar niet onder te lijden, zo kun je uit de verwerkingscijfers over april opmaken.
17 Mei 2023
frites aardappelverwerking frituren

Analyse Aardappelen

Gang is alles bij de aardappelverwerkers

De aardappelverwerkende industrie neemt bepaald geen gas terug in het verwerken van de aardappelen tot frites en overige producten. Slechts twee keer eerder zijn er in een maand maart meer aardappelen door gejaagd dan de afgelopen maand van dit jaar.
20 April 2023
frites

Analyse Aardappelen

Aardappelverwerkers missen op haar na record

De aardappelverwerkende industrie blijft volle bak doorstampen in de productie van frites en andere diepgevroren aardappelproducten. Vorige maand werd nog een nieuw verwerkingsrecord neergezet voor januari. Deze maand werd een all time high voor februari op een haar na gemist.
16 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden