Wageningen UR

Anton Nigten

Achtergrond Mestbeleid

Professor: 'Boer wordt dokter van de toekomst'

De boer van de toekomst verdient zijn geld door voedsel te produceren dat aantoonbaar helpt om chronische aandoeningen tegen te gaan. Daarbij levert hij hoogwaardige mest aan plantaardige sectoren en levert hij verschillende maatschappelijk diensten tegen betaling. Kunstmest is daarbij passé en in  de slipstream het stikstofprobleem. Dat betoogt de Wageningse onderzoeker Anton Nigten.
13 Oktober 2019
varkensvlees vlees

Nieuws Vleesconsumptie

Nederlanders aten in 2018 weer meer vlees

De vleesconsumptie in Nederland is in het jaar 2018 gestegen naar 77,2 kilo per persoon, zo blijkt een nieuw onderzoek van Wageningen Economic Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier. Het maakt dat voor het eerst in 10 jaar weer een stijging zichtbaar is.
24 September 2019
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Doorbraak in ontcijfering complex aardappelgenoom

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben samen met aardappelveredelaar Solynta de meest complete genoomsequentie voor aardappels ooit gepubliceerd. Een doorbraak, omdat de aardappel zich niet makkelijk laat ontcijferen.
19 September 2019
varkenshouderij

Nieuws Agro Vertrouwensindex

Optimisme Nederlandse boer keldert

Het vertrouwen van Nederlandse boeren in hun onderneming is in het tweede kwartaal van 2019 flink gedaald. Dat blijkt uit de Agro Vertrouwensindex van Wageningen University & Research (WUR). De Index bevindt zich op het laagste niveau in 3 jaar tijd.
28 Augustus 2019
spuiten gewasbescherming peenveld Agrifac

Nieuws Neonicotinoïden

Neonics ook schadelijk voor nuttige insecten

Nuttige insecten, zoals biologische bestrijders en bestuivers, staan ook bloot aan neonicotinoïden. De mogelijk negatieve neveneffecten van insecticiden zijn tot nu toe echter vooral gerapporteerd voor bijen, die de nectar en het stuifmeel uit de bloemen consumeren.
8 Augustus 2019
zonnepanelen grasland melkveebedrijf bemesting

Inside Melk

Is derogatie-eis van 80 procent te hoog?

Als het minimumpercentage grasland in de derogatieregeling wordt verlaagd van 80% naar 70% grasland, dan hoeft dit de grondwaterkwaliteit niet in gevaar te brengen. Dit staat in een analyse van Wageningen Universiteit.
5 Augustus 2019
melken melkveebedrijf carousel

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Melkveehouder draait ongeveer quitte

De opbrengsten in de melkveehouderij zijn nagenoeg gelijk aan de kostprijs, zo blijkt uit de Liquiditeitsmonitor die de ABN-AMRO en Wageningen Economic Research (WUR) hebben uitgebracht. Wel is er dringend regen nodig om droogteschade voor te zijn.
26 Juli 2019
grond gras grasland

Nieuws Grondmarkt

Grote boeren bepalen de grondmarkt

Grotere bedrijven investeren veel meer in grond dan kleinere bedrijven. 'Die grote bedrijven zijn daarom ook bepalend voor de vraag naar grond en de grondprijs', zo schrijft Wageningen Economic Research (WUR).
1 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden