ABN Amro

grasland melkveebedrijf koeien mest bemesting

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

Melkveehouder in het rood door corona

De liquiditeit van de Nederlandse melkveehouders ontkomt niet meer aan de coronacrisis, aldus de ABN AMRO in haar liquiditeitsmonitor. Dit lag al in de lijn der verachting, maar kwam in de vorige kwartaalupdate nog niet tot uiting. De verbetering in het vorige kwartaal wordt inmiddels hard onderuit gehaald.
27 Juli 2020

BB TV Pierre Berntsen

Bepaalt overheid of markt de toekomst van de boer?

Hoe ziet de toekomst van de agrarische sector eruit na de coronacrisis? Pierre Bertsen, directeur agrarische bedrijven bij de ABN-Amro, ligt de mogelijke richtingen toe aan de hand van 4 scenario's. De hamvraag is: Bepaald de overheid of de vrije markt de toekomst van de boer. 
17 Juli 2020
Coronavirus

Nieuws Visie ABN Amro

Dit verandert voor de boer na coronacrisis

Wat veranderd er voor boeren in ons land na de coronacrisis? Over deze vraag heeft de ABN-Amro zich gebogen in het rapport Nederland na corona. Aan de hand van 4 scenario's schets de bank de agrarische toekomst in ons land en daarbuiten.
8 Juli 2020
Verenigde Staten storm

Opinie Casper Burgering

Perfecte storm raast door agrarisch landschap USA

Het leek beter te gaan met de Amerikaanse boeren. De strijdbijl tussen de VS en China werd op 15 januari van dit jaar eindelijk begraven met een voorlopige handelsovereenkomst. Het had de export van Amerikaanse agrarische producten weer nieuw leven in moeten blazen. Een nieuw begin in de stroeve relatie tussen de twee landen. Het liep allemaal anders.
13 Mei 2020
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Varkenshouder ruimer bij kas. Blijft dit zo?

Nederlandse varkenshouders zitten een stuk ruimer bij kas dan vorig jaar. Aan het einde van het eerste kwartaal stond op de rekening courant van een gemiddeld varkensbedrijf €173.000. Dat is het hoogste niveau in jaren. In 2019 stond een varkensbedrijf in dezelfde periode nog €3.600 in de min.
29 April 2020
financieel euro biljetten

Nieuws Financieel

Liquiditeit akkerbouwer dit voorjaar onder druk

De liquiditeit van de Nederlandse akkerbouwbedrijven kan dit voorjaar door de bank genomen onder druk komen te staan. De hogere (diesel)kosten door de voorjaarswerkzaamheden en de lagere inkomsten uit de verkoop van gewassen zijn hier de oorzaken van.
28 April 2020
melkveebedrijf koeien

Inside Liquiditeitsmonitor

Liquiditeit melkveehouderij in eerste kwartaal positief

Hoewel de coronacrisis op het moment diep doordringt in de zuivelmarkt, is dit nog niet terug te zien in de liquiditeit van melkveebedrijven. Dat laat de liquiditeitsmonitor van de ABN Amro, in samenwerking met de WUR, zien. De liquiditeit heeft zich in het eerste kwartaal van 2020 namelijk verbeterd met gemiddeld €14.500, wat neerkomt op zo'n €140 per koe.
24 April 2020
financieel euro biljetten

Opinie Pierre Berntsen

Cash is king in een crisis, ook in de agrarische sector

De coronacrisis heeft enorme impact op onze samenleving en daarmee ook op de agrarische sector. Maatregelen om de ziekte te bestrijden hebben topprioriteit en kunnen rekenen op begrip. De gevolgen voor de vraag- en aanbodzijde van de economie zijn echter ingrijpend. Voor agrarische bedrijven is het nu belangrijk om het hoofd boven water te houden.
6 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden