Fiwap

aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Marktprijs hoger: vallen nu aardappelen uit de boom?

De fysieke marktprijs van fritesaardappelen heeft de afgelopen weken een flinke sprong gemaakt. Dit laten de diverse noteringen in Noordwest-Europa zien. Voor telers klinkt een en ander als muziek in de oren, de afnemers houden er ongetwijfeld een andere redenatie op na.
11 Februari 2022
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt België tendeert vast

De aardappelmarkt tendeert zo in de eerste week van 2022 vast, dat wordt als zodanig in het marktbericht van PCA/FIWAP van woensdag 5 januari vermeld. De notering voor week 1 kwam uit op €14 tot €15 voor Fontane en Challenger. Voor het verder minder van belang zijnde ras Bintje werd afhankelijk van kwaliteit, grofte en bestemming tot €16 op het bord gezet.
5 Januari 2022
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Groei van de aardappelen in België zwakt af

De groei van Fontane begint af te laten. Het ras Challenger weet de groei er nog wel in te houden. Dat blijkt uit de proefrooiing van het Belgische PCA/Fiwap.
14 September 2021
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Inside Aardappelen

Driekwart aardappelen in schuur België op contract

De Belgische aardappelvoorraad wordt door het PCA geraamd op 1,77 miljoen ton. Daarmee is de voorraad ongeveer gelijk aan die in april 2020. In vergelijking met het vijfjarig gemiddelde is de voorraad 20% groter. De voorraad is redelijk gelijk verdeeld tussen Vlaanderen met 47% van de voorraad en Wallonië met 53%.
13 April 2021
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Lagere opbrengst in grote Belgische fritesrassen

De aardappeloogst in Vlaanderen en Wallonië ligt beneden het gemiddelde van de afgelopen jaren. Dat blijkt uit de eerste proefrooicijfers van de grootste fritesrassen, die PCA en Fiwap bekend hebben gemaakt. Hoe doorstaan deze percelen de aanstaande zomerhitte?
6 Augustus 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst rooien

Inside Aardappel

België zet eerste vroege aardappelnotering op bord

De eerste verwerkers van aardappelen gaan in deze periode op de nieuwe oogst. De eerste Première-aardappelen zijn gerooid en geleverd.
14 Juli 2020
aardappelen Innovator

Inside Aardappelen

Derde hittegolf nekt nagroei aardappelen

Zowel Nederland als België kreeg eind augustus opnieuw met een hittegolf te maken. Welke gevolgen heeft dit voor de toch al uitgeputte aardappelpercelen? Nieuwe proefrooicijfers geven een indicatie van de nagroei.
3 September 2019
aardappelen

Inside Aardappelen

Welk beeld schetsen Belgische proefrooicijfers?

In België zijn de eerste cijfers aangaande de opbrengst van de hoofdoogst in Vlaanderen en Wallonië bekend gemaakt. Hoe vergaat het de fritesaardappelen, hebben ze geprofiteerd van de neerslag en hoe staat het met doorwas?
5 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden