Planbureau voor de Leefomgeving

varkenshouderij

Nieuws Voer-mestkringloop

Europese kringloop veehouderij bijna rond

Als er geen sojaschroot zou worden geïmporteerd, dan zou de kringloop in de Nederlandse veehouderij 100% sluitend zijn, mits Europa als werkgebied wordt gezien. Dat blijkt uit een rapportage van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), waarin de ruimtedruk in Nederland en de effecten op natuur, milieu en klimaat in beeld worden gebracht.
23 September 2020
biomassa

Nieuws Oordeel SER

Biomassa moet je zo min mogelijk verbranden

Biomassa moet steeds minder worden ingezet voor het opwekken van energie, omdat het in de toekomst vooral nodig is in de chemie en als grondstof voor materialen.
1 Juli 2020
grond euro

Nieuws Enquête

Boer heeft geld nodig voor opschaling natuurinclusief

Slimme financiële prikkels zijn nodig om natuurinclusieve landbouw verder te kunnen opschalen. Dat blijkt uit een studie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).
25 Februari 2020
spuiten gewasbescherming Agrifoto Horsch

Nieuws Gewasbescherming

Eerste rechtszaak Agri Facts tegen Planbureau

Stichting Agri Facts (STAF) gaat voor het eerst een rechtszaak aanspannen. Een collectief van juristen en advocaten is voor STAF bezig met een dagvaarding voor het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het gaat over de communicatie rond een rapport over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.
28 November 2019
spuiten gewasbescherming spruiten Agrifoto spruitkool

Nieuws Gewasbescherming

STAF: 'PBL brengt landbouw imagoschade toe'

Stichting Agri Facts (STAF) stelt opnieuw dat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) informatie heeft verstopt in haar publicatie over gewasbescherming. Volgens de stichting heeft het PBL veel relevante informatie weggelaten en is het rapport nauwelijks te controleren.
26 Augustus 2019
aardappelen spuiten gewasbescherming Agrifoto

Nieuws Reactie PBL

'Agri Facts trekt verkeerde conclusies uit rapport PBL'

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft gereageerd op de aantijgingen van de Stichting Agri Facts (STAF) over het bewust manipuleren van informatie over de Nederlandse gewasbescherming. STAF gaf maandag aan dat het PBL cruciale informatie verstopt in een rapport over gewasbescherming. Volgens het PBL is dit echter niet het geval.
20 Augustus 2019
aardappelen spuiten gewasbescherming Agrifoto

Nieuws Stichting Agri Facts

Boeren halen doelen gewasbescherming wél

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft iedereen misleid met een rapport over gewasbescherming. Dat stelt de Stichting Agri Facts (STAF). In haar publicatie doet het PBL in de samenvatting voorkomen dat de boeren en tuinders niet hebben voldaan aan de gewasbeschermingsdoelen niet hebben gehaald. STAF concludeert na het lezen van het complete rapport de boeren de doelen wél hebben gehaald.
19 Augustus 2019

BB TV Joris Baecke

'Drinkwateronderzoek vol onjuiste feiten'

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) stuurde vrijdag 21 juni een rapport de wereld in waarin onder andere de normoverschrijding van gewasbeschermingsmiddelen en biodiversiteit werd beoordeelt. De insteek is overwegend negatief en dat betreurt LTO Nederland.
25 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox