Europarlement

koeien sloot

Nieuws Politiek

Nieuwe Europese regeltjes dreigen voor veehouder

Er ligt een Brussels voorstel op tafel waarbij veehouderijen met meer dan 150 grootvee eenheden (GVE) straks worden bestempeld als agro-industrie. Daarmee gaan zij vallen onder de Industrial Emissions Directive, de Europese richtlijn voor de regulering van vervuilende emissies van industriële installaties. Daarmee moeten zij onder meer voldoen aan bepaalde regels voor stikstofuitstoot. Europarlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP) is bang dat de (Nederlandse) landbouwsector straks wordt 'belast met heel veel extra voorschriften en regels'. 
28 April 2022
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Oorlog

'Russische agressie gaat landbouw Europa pijn doen'

Bij een landbouwvergadering in het Europees Parlement hebben hooggeplaatste landbouwofficials gewaarschuwd voor de pijnlijke en mogelijk langdurige gevolgen van de Russische inval in Oekraïne. Voedseltekorten liggen volgens officials niet in het verschiet.
2 Maart 2022
gas

Analyse Energie

Gasprijzen dalen en stampij in Brussel over groen gas

De gasprijzen hebben zich afgelopen week weer van hun grillige kant laten zien. Begin vorige week stegen de prijzen even stevig na onzekerheid over de levering van Russisch gas. Maandag 31 januari werd duidelijk dat de toevoer vanuit Rusland lijkt te zijn hersteld. Hoe staat de gasmarkt ervoor en waarom is er stampij in Brussen over aardgas nu wel of niet groen is?
2 Februari 2022
varkenshouderij biggen varkensstal varkens - agri

Nieuws Europese Commissie

Geen Europese steun voor varkenshouders

Brussel is niet van plan om steun te geven aan Europese varkenshouders om de diepe crisis waarin zij zich bevinden te verlichten. Volgens adjunct-directeur-generaal van de Europese Commissie Michael Scannell kunnen geen interventiemaatregelen worden getroffen. Volgens hem willen de Europese varkensboeren ook helemaal geen steun.
26 Januari 2022
Bert-Jan Ruissen

Interview Bert-Jan Ruissen

'Zorg dat de boer een boterham kan verdienen'

Het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) is door het Europese Parlement goedgekeurd, de formele bespreking van het 7e actieprogramma Nitraatrichtlijn (7e AP) is door de Europese Commissie uitgesteld en de Green Deal begint steeds meer vorm te krijgen. Kortom: er zijn het afgelopen jaar belangrijke besluiten genomen voor de landbouw op Europees niveau.
28 December 2021
Brussel Europa

Nieuws Landbouwbeleid

Europees Parlement neemt GLB-pakket aan

Het Europees Parlement heeft 23 oktober het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid aangenomen. Meerdere Nederlandse Europarlementariërs (onder meer Jan Huitema, Annie Schreijer-Pierik en Bert-Jan Ruissen) zijn tevreden met de goedkeuring. Ook LTO Nederland is positief, al noemt de belangenbehartiger het wel een ambitieus plan.
23 Oktober 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Europees Parlement

Dit zijn de nieuwe leden van de landbouwcommissie

De Nederlandse Europarlementariërs voor de komende 5 jaar zijn dinsdag 2 juli geïnstalleerd. In de Commissie Landbouw en plattelandsontwikkeling zien we een aantal bekende gezichten terug, maar er is ook plaats voor nieuwkomer Bert-Jan Ruissen van de SGP.
3 Juli 2019
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Opinie Doeko van 't Westeinde

'Gebrek landbouwkennis in EU-parlement is pijnlijk'

Ik was donderdag 2 mei aanwezig bij het Europese landbouwverkiezingsdebat in Marum, georganiseerd voor de 3 noordelijke provincies. Er waren ongeveer 130 aanwezigen in de zaal. Of dit veel is, laat ik in het midden. De organisatie was in elk geval tevreden, en door de grootte van de zaal leek deze mooi gevuld.
9 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden