Oogstraming

uien inschuren

Nieuws CBS

Minder aardappelen, meer uien volgens oogstraming

De bruto opbrengst van aardappelen oogst 2021 valt bij 11% lager uit dan vorig jaar. Dat maakte het CBS vandaag (donderdag 27 januari) bekend met de publicatie van de definitieve oogstraming. De uienoogst van 2021 is daarentegen bijna 12% groter dan vorige jaar.
27 Januari 2022
brazilie soja - agri

Nieuws Granen en Grondstof

Lagere graanvoorraad door droogte in Zuid-Amerika

De januari editie van het Wasde-rapport bevat voor de verandering eens geen grote verrassingen. De opbrengst van soja is fors verlaagd maar daar ging de markt al vanuit volgens verschillende analisten. Opvallend is dat het USDA in het rapport stelt dat tarwe relatief hoog geprijsd is vergeleken met andere voergranen.
13 Januari 2022
uien zaaiuien

Inside Uien

250.000 ton uien extra is uitdaging voor handel

De markt moet dit jaar een recordopbrengst van 1,6 miljoen zaaiuien verwerken. Is er een bestemming voor deze flinke uienberg?
11 November 2021
suikerbieten

Inside Suiker

Lichte krimp in areaal en opbrengst suikerbieten

De totale opbrengst van suikerbieten in Nederland valt dit jaar 2,3% lager uit dan in 2020. Zowel het areaal als de oogst krimpt. Dat blijkt uit de voorlopige oogstraming akkerbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
28 Oktober 2021
aardappeloogst rooien

Inside Aardappelen

Wat is de oorzaak van kleinere aardappeloogst?

De bruto opbrengst van consumptieaardappelen valt dit jaar lager uit dan vorig jaar. De blijkt uit de vandaag (donderdag 28 oktober) gepubliceerde oogstraming van het CBS. Hoeveel lager valt de oogst uit en komt dat door het kleinere areaal of vallen de opbrengsten ook lager uit?
28 Oktober 2021
zaaiuien

Inside uien

Oogstraming zaaiuien gaat uit van recordopbrengst

Er wordt dit jaar bijna 20% meer aan zaaiuien geoogst dan in 2020. Dat blijkt uit de voorlopige oogstraming akkerbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is het resultaat van een recordareaal en een relatief hoge hectare-opbrengst.
28 Oktober 2021
graanoogst

Nieuws Graan

'Geen topopbrengsten meer voor Duitse boeren'

'Topopbrengsten van 50 miljoen ton graan voor Duitsland worden zelfs in jaren met ideale groeiomstandigheden steeds moeilijker te halen,' zegt Guido Seedler graanmarktspecialist van het Deutschen Raiffeisenverbandes (DRV) naar aanleiding van de eerste oogstraming van dit jaar. Naast het weer worden de verscherpte regels op het gebied van bemesting en gewasbescherming merkbaar. Bovendien neemt het aandeel graan in het bouwplan af bij de Duitse boeren en intensiveren ze het bouwplan.
17 Maart 2021
akkerbouw uien uienareaal uienoogst zwad

Nieuws CBS

Opbrengst zaaiuien daalt 4 procent

De bruto-opbrengst van uien is in 2020 met 4% gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het CBS in de definitieve oogstraming bekend. In totaal is 1,3 miljoen ton zaaiuien geoogst.
29 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden