Voedselketen

Unilever

Nieuws Unilever

Unilever komt met plan om waardeketen te verbeteren

Unilever heeft afgelopen week een plan gepresenteerd om tot een inclusievere samenleving te komen en de levensstandaard van de waardeketen te verhogen. De voedingsmiddelengigant wil onder andere door een 'leefbaar loon' een stap in de goede richting zetten.
26 Januari 2021
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Coronacrisis

'Corona verandert voedsel- en landbouwsystemen'

Door de coronapandemie is het noodzakelijk dat de voedsel- en landbouwsystemen veranderen, zo schrijft een groep van 14 onderzoekers in een Europees rapport. Alleen die manier is het volgens hen mogelijk om overal ter wereld enige vorm van voedselzekerheid te bieden.
26 Januari 2021
graanveld brouwgerst

Opinie Krijn J. Poppe

De geketende boer en het sorteren van winnaars

FarmerFriendly of On the way to Planet Proof? Dagverkoop, poolcontract of vaste-prijs-contract? Vrije mester of contract? Coöperatie of beursgenoteerd? Veiling of contract? Allemaal keuzes van vragers en aanbieders om de relaties in de keten vorm te geven.
12 Januari 2021
euro Boerenbusiness

Nieuws Food

Nederlandse consument besteedt meer aan voedsel

De Nederlandse consument heeft de afgelopen 10 jaar steeds iets meer van het de totale huishoudelijke uitgaven besteedt aan voeding en niet-alcoholische dranken. Dat tonen nieuwe cijfers van Eurostat aan. Binnen de Europese Unie wordt 13% van de consumptieve bestedingen gebruikt voor voeding.
4 Januari 2021
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Voedingsindustrie

Zo produceren we ook in 2050 duurzaam voedsel

De Voedsel- en Landbouworganisatie verwacht dat de wereldbevolking tegen 2050 uitkomt op 9 miljard mensen. Om aan de voedselvraag van die mensen te kunnen voldoen, moet de landbouw bijna 50% meer voedsel, voer en biobrandstoffen produceren dan in 2012. DLL schetst 3 trends waar de industrie op moet inspelen om op een duurzame manier voedsel te kunnen blijven produceren.
18 November 2020
supermarkt varkensvlees

Nieuws Rapport PBL

Nederlands voedselbeleid kan ook werken in de EU

Richting een duurzamere voedselproductie moet de consument zijn alledaagse eet- en drinkgewoonten veranderen. Ook overheden en bedrijven moeten dit doen. Daarmee kan Nederland de basis leggen voor een Europees voedselsysteem, zo zet het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) uiteen in een rapport.
13 Oktober 2020
ploegen grondbewerking groenbemester

Opinie Eric de Lijster

Thank a Farmer Day dit jaar relevanter dan ooit

Op deze maandag 12 oktober 2020 is het Thank a Farmer Day. Een goede timing, nadat vrijdag het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties de Nobelprijs voor de Vrede van dit jaar kreeg toegewezen. Het toont maar weer aan dat de beschikbaarheid van voedsel ontzettend veel plekken op deze wereld lang niet vanzelfsprekend is.
12 Oktober 2020
supermarkt varkensvlees Verenigde Staten vlees

Nieuws Vleesproductie

FAO voorspelt wereldwijde daling vleesproductie

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht maandenlange onzekerheid op de wereldwijde voedselmarkten, zo blijkt uit haar eerste Food Outlook-rapport voor 2020/2021. Vooral de vleesindustrie zal een productiedaling ondergaan.
15 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox