DLV Advies

melk melken

Nieuws Melk

Müller geeft optie om melkprijs vast te zetten

Melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk kunnen de komende 3 jaar maximaal 50% van de productie vastzetten. Deze optie biedt Müller Milk&Ingredients, een Brits onderdeel van de Duitse zuivelreus Müller.
28 Mei 2021
aardappelbewaring Kistenbewaring

Analyse Bouw

Bouwkosten en levertijden rijzen de pan uit

Het is onrustig op de grondstoffenmarkt. Dat werkt op verschillende manieren door op het agrarisch bedrijf. Relatief duur graan is mooi meegenomen voor de tarweteelt, maar hoge hout- en ijzerprijzen zorgen voor een flinke stijging van de kosten voor bijvoorbeeld een nieuwe bewaarloods of nieuwe kuubkisten.
12 Mei 2021
elektriciteit

Opinie Kees van Ham

Niet te stoppen koersval op energiemarkt

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep, zo ook de energiemarkt. Sinds januari is de olieprijs gezakt van circa $70 per vat naar iets boven de $30 per vat. Dit is het laagste niveau sinds de afgelopen vier jaar. Hoe kunt u als agrarisch ondernemer daar op acteren?
8 April 2020
precisielandbouw

Opinie Coen Uijterlinde

Precisielandbouw: het boerenverstand passé?

'Precisielandbouw is opkomend'. Het is een kop die om de zoveel tijd opduikt in de vakbladen. Blijkbaar is er een trend ontstaan waar heel Nederland aan meewerkt. Het lijkt tot nu toe vooral een markt te zijn voor machinebouwers en softwareontwikkelaars. Voorlopende loonwerkers en boeren maken gretig gebruik van de trend en zien genoeg mogelijkheden, maar hoe houden zij het toepasbaar op het eigen boerenerf?
17 September 2019
varkenshouderij varkensstal

Interview Harm van der Zanden

'Sloop stal kost 30 tot 45 euro per vierkante meter'

DLV Advies heeft onlangs een rekentool ontwikkeld waarmee belangstellenden voor de regeling sanering varkenshouderijen kunnen berekenen welk bedrag ze krijgen voor hun bedrijfsgebouwen. Harm van der Zanden, specialist bij DLV Advies, vertelt over de interesse voor de regeling en welke afwegingen een rol spelen.
7 Juni 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal

Achtergrond Voer

Hoe kan stikstofverlies via voer worden beperkt?

De melkveeecor in Nederland dreigt in 2019 opnieuw boven het stikstofplafond uit te komen. Dit maakt dat er maatregelen nodig zijn om een nieuwe generieke korting af te wenden. De sector is zelf aan zet en hamert op kennis en bewustwording. Wat is er op het gebied van voer mogelijk?
23 Mei 2019
energie elektriciteit

Opinie Stijn Haarhuis

Een oververhit energienet, wat nu?

Het investeren in grootschalige duurzame energieopwekking is afgelopen jaren in een stroomversnelling beland. Deze energie wordt vaak direct naar het energienet gestuurd, waardoor er weinig ruimte is voor nieuwe initiatieven.
10 Mei 2019
zonnepanelen zonneenergie

Opinie Harm Wientjes

De koploper in de wereld willen zijn

'De koploper in de wereld willen zijn'. Eigenlijk is dat een onbedoeld resultaat van de generaties van boeren(zonen) die gedreven zijn er iets van te maken. Deze gedreven houding is waar ik als Nederlandse ondernemer het meest trots op ben. En, volgens mij is dat is ook ons beste handelsmerk.
30 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden