Varkensproductie

varkens

Nieuws Varkensvleesproductie

Mega varkensbedrijven betreden toneel in China

Grote Chinese varkensproducenten profiteren van de hoge prijzen in het land. Onder andere Muyuan Foods, een bedrijf dat op weg is 's werelds grootste varkensproducent te worden, ziet de omzet groeien. Waar kleine varkenshouders moesten stoppen door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest, gaan deze grote spelers door.
7 December 2020
varkenshouderij varkens

Inside Varkens

Russische varkenssector nog lang niet uitgegroeid

De Russische varkenssector is de afgelopen maanden flink gegroeid. Over de eerste paar maanden van het jaar ligt de varkensproductie maar liefst 11,6% hoger dan vorig jaar. Ook heeft de varkensprijs zich in 2020 weer enigszins hersteld nadat deze het eind 2019 moest ontgelden.
21 Juli 2020
Kees Ligthart

Interview Kees Ligthart

'Varkenshouder investeert ook buiten de sector'

De varkensmarkt is momenteel erg wispelturig. Wat zijn de verwachtingen voor 2020 en hoe investeren varkenshouders de goede verdiensten die in de afgelopen jaren gerealiseerd zijn? Kees Ligthart, agrarisch bedrijfsadviseur bij ABAB, gaat op deze vragen in. Hij signaleert een trend dat varkenshouders vaker kijken naar de mogelijkheid tot investeren buiten de sector, in bijvoorbeeld grond en onroerend goed. 
18 Juni 2020
Vion Food Group

Analyse Varkensslachtingen

Heeft sluiting Vion invloed op slachtcijfers?

Afgelopen maand was er veel te doen rondom de situatie in de Nederlandse slachthuizen. Vion moest in de laatste week van mei tweemaal de deuren van verschillende slachtlocaties sluiten. Is dit terug te zien in de slachtcijfers?
6 Juni 2020
china varkensvlees

Achtergrond China

Chinese vastgoedreuzen actief op varkensmarkt

De Chinese varkensproductie is door de uitbraken van de Afrikaanse varkenspest (AVP) aanzienlijk gedaald. Analisten verwachten een productieherstel doe toetreders uit verrassende hoeken, zoals uit het vastgoed en...
19 Mei 2020
slachterij varkens varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Feestdagen hebben invloed op slachtcijfers april

April is een maand met meerdere feestdagen. De invloed van deze dagen is terug te zien in de slachtcijfers, deze verlopen alles behalve stabiel. Vooralsnog lijkt de corona geen duidelijke invloed uit te oefenen op de slachtcijfers, gezien de verhouding met andere jaren.
8 Mei 2020
china varkens

Inside Varkens

China wil varkens naar buitenland verplaatsen

China wil haar varkenshouders aanmoedigen om hun varkensbedrijven in het buitenland op te zetten. Vanwaar deze plannen?
17 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief