LTO Nederland

weide koeien mist

Nieuws Stikstofcrisis

Draagvlak stikstofplan LTO ver te zoeken

Het draagvlak in de agrarische sector voor het stikstofplan dat LTO Nederland heeft gelanceerd met Natuurmonumenten, Natuur&Milieu, Bouwend Nederland en VNO-NCW, is ver te zoeken. Buiten LTO keurt vrijwel elke andere boerenorganisatie het plan af. Ook het Planbureau voor de Leefomgeving wil het niet doorrekenen.
30 Mei 2021
gras koeien

Nieuws Stikstofcrisis

BBB: 'Fors minder bedrijven bij stikstofplan LTO'

BoerBurgerBeweging (BBB) is verbijsterd over de stikstofdeal die LTO Nederland heeft gesloten met natuurorganisaties en werkgeversverenigingen.
25 Mei 2021
koeien weidegang grazen

Nieuws Stikstofcrisis

LTO sluit stikstofpact met natuurorganisaties

LTO Nederland heeft een stikstofplan gemaakt met de natuurorganisaties Natuurmonumenten en Natuur & Milieu en de ondernemersorganisaties VNO-NCW en Bouwend Nederland. Het voorstel, dat een gebiedsgerichte aanpak voor het verminderen van de uitstoot van stikstof beoogt, wordt voorgedragen aan de politieke partijen om mee te nemen in de kabinetsformatie. 
25 Mei 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Politiek

LTO en agrobedrijfsleven: miljarden naar platteland

LTO heeft samen met FrieslandCampina, Cosun, Agrifirm en Vion een brief geschreven aan informateur Mariëtte Hamer. Centraal daarin staat een ruimtelijke landbouwimpuls van €2 miljard voor de leefbaarheid van het landelijk gebied.
20 Mei 2021
financieel euro

Achtergrond Financieel

Zorgen over boer die straks niets meer kan lenen

LTO en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maken zich zorgen dat agrarisch ondernemers na invoering van nieuwe richtlijnen (per 1 januari 2023) moeilijker geld kunnen lenen.
5 Mei 2021
Boerenbusiness

Opinie Vergaderboer Twee

Hoe kunnen we de boerenrijen sluiten?

Dat is de vraag die achterblijft. We schrijven maandag 26 april anno 2021 in de avond. The roast of Sjaak van der Tak is net afgerond. Waar ging het over?
28 April 2021
sjaak van der tak

Nieuws Verdienmodel

Collectief ketenplan voor meer poen op het boerenerf

Boerenorganisaties, Rabobank, de verwerkende industrie en supermarkten gaan verder praten over het vormen van ketens, waarin betere verdienmodellen worden gevormd voor de agrarische ondernemers. Dit hebben de partijen vrijdag (2 april) besloten op een bijeenkomst in Utrecht.
2 April 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Slachttaks

'Slachttaks is funest voor Nederlandse veehouderij'

Een slachttaks, die de Partij voor de Dieren heeft voorgesteld, is funest voor de veehouderij. Dat schrijft belangenbehartiger LTO Nederland op haar website. 'Met het wetsvoorstel legt de partij de zoveelste belasting op aan Nederlandse boeren en specifiek de veehouders. Daarbij zijn de voorgestelde tarieven voor sommige dieren even hoog of zelfs hoger dan de opbrengstprijs. Daarmee draait de partij de veehouderij de nek om.'
11 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden