LTO Nederland

Boerenbusiness

Nieuws Grondmarkt

LTO: Landbouwgrond ontwikkelen in de Noordzee

LTO Nederland pleit voor een grondig onderzoek naar winning van nieuw land in Nederland voor agrarische ontwikkeling, bijvoorbeeld in de Noordzee. Daar kan ruimte worden gemaakt voor moderne hightech sectoren met hoge toegevoegde waarde, als nieuwe vormen van veehouderij, pootgoedteelt, groenten, bloemen en bollen. 
5 Maart 2021
varkens - agri

Nieuws Zoönosen

Sectororganisaties dienen klacht in bij universiteit

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de organisaties van pluimveehouders LTO/NOP en NVP hebben een klacht ingediend bij de Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de Universiteit Twente. Volgens de organisaties beschuldigt de universiteit de Nederlandse varkens- en pluimveehouderij ten onrechte.
3 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Politiek

Supermarkten willen snel ketenwet duurzaamheid

Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) hoopt dat de nieuwe Tweede Kamer straks de Wet ruimte voor duurzaamheidsinitiatieven snel als hamerstuk aanneemt. 'Dan kunnen wij weer als industrie, boeren en retail de samenleving een stukje beter maken.' Wat doet die wet?
25 Februari 2021
Boerenbusiness

Nieuws Stikstofwetgeving

PAS-melder kan bezwaar maken tegen openbaring

De Raad van State heeft vorige maand bepaald dat gegevens van PAS-melders openbaar moeten worden gemaakt. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en LTO Nederland hebben zich actief verzet tegen de openbaring van deze persoonlijke gegevens, maar uiteindelijk tevergeefs. Het ministerie heeft PAS-melders daarom nu een brief gestuurd met hoe zij zich kunnen verzetten tegen openbaring.
24 Februari 2021
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Streep door import Schots pootgoed

Nederlandse pootgoedtelers, die op hoogwaardig uitgangsmateriaal uit Schotland vertrouwen voor de pootaardappelvermeerdering, worden door een handelsblokkade gedwarsboomd. Daar moet snel verandering in komen als het aan LTO Nederland ligt. Handelshuizen doen wat ze kunnen.
24 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Keten

Niet FarmerFriendly, maar boerenketens met supers

Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force (FDF), kondigde op YouTube aan dat woensdag 10 februari de grote dag van FarmerFriendly ging worden. Het pakte anders uit, de supermarkten lopen niet warm voor het door FDF opgerichte label om de marge voor de boer te vergroten.
10 Februari 2021
zaaien graan - agri

Nieuws Bedrijfsongevallen

Aantal bedrijfsongevallen in sector blijft gelijk

Het aantal dodelijke ongevallen in de agrarische en groene sector is afgelopen jaar gelijk gebleven aan het jaar daarvoor. Met 8 doden is het aantal wel lager dan het gemiddelde over de afgelopen 10 jaar.
8 Februari 2021
aardappelen windenergie windturbine windmolen energie

Nieuws Energie

Pact handelsplatformen in groencertificaten

LTO Bedrijven en energieadviesbureau Waltmans hebben per 1 januari de handelsplatformen NLgroen, MEGAwind en Energie van Boeren samengevoegd in NLgroen BV. Dat maakten de bedrijven 2 februari in een persbericht bekend. Beide ondernemingen nemen een belang van 50% in NLgroen.
3 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden