LTO Nederland

koeien

Analyse Stikstof

Spanning over vervolg Stikstofwet neemt toe

De kans is reëel dat de Eerste Kamer de Stikstofwet controversieel verklaart, ook al is dit hoogst zeldzaam. De landbouwlobby tegen de wet is in ieder geval vol op stoom. Deze keer niet door trekkeracties, maar met argumenten.
21 Januari 2021
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Voorzitter LTO

Tuinbouwcoryfee Sjaak van der Tak voorzitter van LTO

Sjaak van der Tak wordt de nieuwe voorzitter van LTO Nederland. Zijn voordracht is vanmiddag (dinsdag 10 november) door de ledenraad van LTO goedgekeurd. Tuinbouwcoryfee Van der Tak was voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Hij mag nu de belangenbehartiging in de landbouw oppakken.
10 November 2020
koeien

Nieuws Stikstofcrisis

Stikstofplan Schouten is olie op het vuur

Voor natuurorganisaties gaat de stikstofaanpak van de regering tot 2030 lang niet ver genoeg. De loon-en grondverzetsector is hoopvol vanwege de gedeeltelijke vrijstelling voor de bouw en in de agrarische sector groeit de frustratie, met name over de PAS-melders. Dat blijkt uit de stroom reacties op de presentatie van de nieuwe plannen van Schouten.
14 Oktober 2020
Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Mest

LTO en minister snel om tafel over nieuw mestbeleid

Nog deze maand gaan belangenbehartigingsorganisatie LTO Nederland en landbouwminister Carola Schouten in gesprek over de contouren van het nieuwe mestbeleid. LTO verlangt naar minder middelvoorschriften, meer vertrouwen en naar keuzevrijheid van de minister.
7 Oktober 2020
Jan Cees Vogelaar

Interview Jan-Cees Vogelaar

Vogelaar: 'Nederlanders willen zo graag deugen'

Nederland gaat gebukt onder de stikstofcrisis. De natuur lijdt en de bouw ligt plat. Volgens Jan-Cees Vogelaar gaat echter het prima met de Nederlandse natuur, zegt hij in een interview met Foodlog.nl. Die ziet er mooi groen uit en dat wil de burger.
30 September 2020
euro Coronavirus

Nieuws Prinsjesdag 2020

'Doe landbouw niet in uitverkoop, maar investeer'

Het kabinet moet geen agrarische bedrijven gaan opkopen in een poging de stikstofuitstoot te reduceren, maar het geld juist investeren in een toekomstgerichte bedrijfsvoering voor de Nederlandse landbouw. Hiervoor pleiten LTO Nederland en de fractie van de SGP in de Tweede Kamer op deze Prinsjesdag na het bekend worden van de Miljoenennota voor 2021. 
15 September 2020
mest drijfmest

Achtergrond Mestbeleid

Belangenbehartiging krijgt buikpijn van mestplan

Veel belangenbehartigers hebben gereageerd op de nieuwe mestbeleid van landbouwminister Schouten. De reacties liegen er niet om. De vrijwel altijd correcte NAJK neemt de term 'schijtbeleid' in de mond, terwijl Cumela vreest voor het einde van de mestdistributie in Nederland. Een ding staat als een paal boven water: het ministerie heeft de lobby links laten liggen.
10 September 2020
regen melkveebedrijf nederland percelen

Nieuws Grond

Nederland: 'Bescherming platteland is noodzakelijk'

De zorgen om het verlies van landbouwgrond worden binnen Nederland breed gedeeld. Ruim 75% van de bevolking ziet de agrarisch ondernemers als cruciaal voor het platteland in ons land en vindt bescherming ervan dan ook noodzakelijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Direct Research, in opdracht van LTO Nederland, onder 1.500 Nederlanders.
10 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden