Fritesfabriek

aardappelen kisten Lambweston

Inside Aardappelen

Lamb Weston sluit aan bij fabrieken in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is enorm interessant voor fritesproducenten. Na Simplot en McCain, kondigt ook Lamb Weston plannen aan om daar een fritesfabriek te gaan bouwen. Die wordt in Argentinië gevestigd, met hulp van een lokale partner.
22 Oktober 2019
Clarebout

Nieuws Aardappelen

Onzekerheid rond nieuwe fabriek Clarebout

De fritesproducent Clarebout Potatoes had een locatie in het Waalse Frameries aangewezen voor een nieuwe fritesfabriek. Eerder trok het daar al een bewaarloods voor aardappelen op. Nu blijkt plotseling dat deze locatie niet zeker is. Speelt het aanzwellende protest een rol?
15 Mei 2019
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Omwonenden presenteren eigen visie Farm Frites

De toekomstplannen van Farm Frites voor het Zuid-Hollandse Oudenhoorn liggen gevoelig en daarom hebben omwonenden en betrokkenen een eigen visie gepresenteerd. De aanleg van de Patatweg en zonneakkers zorgt namelijk voor weerstand. De aardappelverwerker en het college van burgemeester en wethouders kunnen zich hier echter niet in vinden.
12 April 2019
Clarebout

Nieuws Aardappelen

Aanzwellend protest tegen nieuwe fabriek Clarebout

De nieuwe fabriek die aardappelverwerker Clarebout wil gaan bouwen, levert behoorlijk wat protesten op. De fabriek, die in het zuiden van België gebouwd moet worden, is de zoveelste fabriek die met dit soort tegenslagen te maken krijgt.
9 April 2019
frites

Nieuws Aardappelmarkt

Groeiplannen Farm Frites liggen gevoelig

Fritesproducent Farm Frites wil de fabriek in Oudenhoorn graag uitbreiden, maar daar is wel een betere infrastructuur voor vereist. Lokaal roept de 'Patatweg' veel weerstand op. De plannen om 25 hectare zonneweide aan te leggen, kunnen overigens ook niet op de goedkeuring van de omwonenden rekenen.
3 April 2019
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Farm Frites streeft naar klimaatneutrale frites

Naast een patatje met, oorlog of speciaal, kun je wellicht in de toekomst ook een patatje CO2-neutraal bestellen. Fritesproducent Farm Frites gaat, samen met de provincie Zuid-Holland, HAS Hogeschool en Wageningen Universiteit (WUR), werken aan klimaatneutrale frites.
20 Maart 2019
aardappelen akkerbouw aardappeloogst rooien

Inside Aardappelen

Start nieuwe productielijn onderstreept groei Agristo

Aardappelverwerker Agristo zet in op groei. Dit wordt nog eens extra onderstreept door het in gebruik nemen van een tweede lijn in de fabriek in Wielsbeke. Daarbij lijkt de groei positieve gevolgen te hebben voor Nederlandse aardappeltelers.
15 Februari 2019
aardappelen kisten Lambweston

Nieuws Aardappelmarkt

Lamb Weston/Meijer gaat reorganiseren

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer gaat zijn kantoorlocaties reorganiseren in de hoop meer personeel aan te kunnen trekken. Op de huidige hoofdlocatie in het Zeeuwse Kruiningen lukt dat niet. Er komen 3 kantoorcentra in Nederland.
30 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden