Rundveeslachtingen

kalf

Nieuws Rundvlees

Rundveehandel verbaast over Duitse prijsdruk

Hoewel uit Duitsland signalen komen dat de markt voor runderen de top heeft bereikt en de prijzen teruggeschroefd worden, herkennen Nederlandse partijen zich absoluut niet in dat beeld. Er wordt in eigen land unaniem gesproken van een 'schoongeveegde' markt.
7 April 2022
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Rundvlees

Krapte aan slachtkoeien houdt prijzen hoog

De prijzen voor runderen en rundvlees zijn nog altijd stijgende. Het aanhoudend krappe aanbod kan de vraag op het moment niet helemaal dekken. Is het einde van de prijsstijging in zicht, of houdt deze trend nog wel even aan?
24 Maart 2022
koeien

Achtergrond Rundvlees

Aanbod slachtrunderen is en blijft voorlopig krap

De prijzen van rundvlees blijven onveranderd hoog. Hoewel de Nederlandse noteringen voor slachtrunderen niet of nauwelijks stijgen, blijft de ondertoon in de markt positief. Diverse factoren zorgen voor een krap aanbod aan slachtrunderen, zo melden handelaren.
27 Januari 2022
slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws MELK

Nog altijd weinig runderen aan de slachthaak

Het hele jaar worden er in Nederland al weinig runderen geslacht. Ook de afgelopen maanden is hier geen verandering in gekomen en stoten veehouders relatief weinig dieren af.
27 Juli 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Slachttaks

'Slachttaks is funest voor Nederlandse veehouderij'

Een slachttaks, die de Partij voor de Dieren heeft voorgesteld, is funest voor de veehouderij. Dat schrijft belangenbehartiger LTO Nederland op haar website. 'Met het wetsvoorstel legt de partij de zoveelste belasting op aan Nederlandse boeren en specifiek de veehouders. Daarbij zijn de voorgestelde tarieven voor sommige dieren even hoog of zelfs hoger dan de opbrengstprijs. Daarmee draait de partij de veehouderij de nek om.'
11 Maart 2021
slachterij vleesverwerking

Inside Slachtingen

Amerikaanse slachtsector herstelt zich

De meeste Amerikaanse slachterijen hebben de werkzaamheden weer hervat en de verwerkingscapaciteit van het land laat herstel zien. De gemiddelde slachtcapaciteit zit al op 95% van het niveau van vorig jaar, zo zegt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).
11 Juni 2020
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Slachtcijfers runderen blijven ook in april laag

Pasen en Koningsdag zorgen ervoor dat in week 16 en week 18 minder runderen geslacht zijn dan in de andere weken van april. Dit zorgt er dan ook voor dat de slachtcijfers in de maand april alles behalve een stabiel verloop tonen.
14 Mei 2020
rundvlees varkensvlees

Nieuws Rundvlees

Minder productie en consumptie EU-rundvlees

De productie van rundvlees in de EU neemt in 2019 naar verwachting met 1,1% af ten opzichte van vorig jaar en nog eens 0,6% extra in 2020. Hoe komt dat?
12 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox